Moduler på Turistføreruddannelsen
Turistføreruddannelsen består af fem obligatoriske moduler, et valgfri modul samt et afgangsprojekt, der afslutter uddannelsen. I alt 60 ECTS.
Modulerne er samlet i fire forløb, der hvert har et overordnet fokus på turistførerprofessionen.
Studerende på deltid følger forløbene i rækkefølgen A, B, C og D.
Studerende på fuldtid har to dobbeltforløb med A+C (efterår) og B+D (forår).
De obligatoriske moduler er forkortet til Ob1, Ob2 etc. De valgfrie moduler (Vf1, Vf2 og Vf3) bliver udbudt efter behov.
Nedenstående opbygning gælder fra optag i sommeren 2019.
Forløb A: Viden og forståelse
- Ob1: Danmark frem til 1800 - historie, kunst og kultur (5 ECTS)
- Ob2: Det moderne Danmark - historie, samfund, kunst og kultur (10 ECTS)
Forløb B: Kommunikation og praksis
- Ob3: Kommunikation og guideteknik i bus (10 ECTS)
- Et valgfri modul Vf1, Vf2 eller Vf3 (5 ECTS).
Vf1: Regional og fagspecifik kulturformidling eller
Vf2: Innovativ tur- og oplevelsesdesign eller
Vf3: Entreprenørskab inden for tur- og oplevelsesdesign
Forløb C: Turdesign og kulturformidling
- Ob4: Turdesign og bæredygtig turisme (5 ECTS)
- Ob5: Kulturformidling i teori og praksis (10 ECTS)
Forløb D: Profession, refleksion og udvikling.
- Afgangsprojekt (15 ECTS)
Nye moduler fra 2019
I foråret 2019 udbyder vi to nye valgfrie moduler med fokus på innovation og entreprenørskab. Det sker aktuelt i forbindelse med det treårige projekt Innovation og udvikling af bæredygtig bynær naturturisme, som er finansieret af Innovationsfonden. Diplomuddannelsen til turistfører indgår i projektet.
Bæredygtig udvikling i form af hensyn til det lokale, fysiske og sociale miljø, vinder bredt indpas i turismen i Danmark og bliver også tænkt ind på uddannelsen. Organisationen Wonderful Copenhagen introducerer i den seneste turismestrategi begrebet 'Localhood' som en ny måde at forankre turismeudviklingen i det lokale samfund. Skrækscenariet er, at turismen i Danmark/Købehavn udvikler tilstande, hvor lokalbefolkningen gør oprør. Det sker i en række byer som eksempelvis Barcelona, Berlin og Venedig.
Den professionelle guide har en værtskabsfunktion som fortolker og er repræsentant for det lokale/nationale samfund. Den guidede tur indeholder således et lærende aspekt, som foregår i samspillet mellem guiden og den lærende turist. Derfor kan guiderollen ses i et bæredygtigt turismeperspektiv og derved koble det lokale og det globale. FN har sat bæredygtig udvikling på den globale dagsorden med 17 konkrete udviklingsmål, og de inkluderer også forhold i Danmark. Bæredygtig turisme er også sat på dagsordenen for de professionelle guider.