Tværsektorielt samarbejde
På modulet ’tværsektorielt samarbejde’ får du mulighed for forskningsbaseret fordybelse i hvordan forskellige samarbejdspartnere i partnerskaber og alliancer på tværs af sektorer har forskellige positioner, funktioner, mål og motiver i relation til styrkelse og udvikling af social bæredygtighed.
Du får en viden om, hvordan enkeltaktører, grupper og –sektorer i dynamiske samspil og partnerskaber i relation til styrkelse og udvikling af social bæredygtighed – forstået i historiske, globale, kulturelle, psykologiske, pædagogiske og/eller etiske perspektiver.
En særlig dimension er de sociale aktørers motiver: De er mere drevet af et socialt og humanistisk engagement end af forventning om egen vinding. Dette værdibaserede forandringsinitiativ indtager en særlig position i relation til tværsektorielle partnerskaber, fordi det bryder med motiver i traditionelle private og offentlige aktiviteter.
Teoriblok
- Partnerskaber, samskabelse, co-creation
- Køn, kultur og klasse i en bæredygtighedstænkning
- Marginalisering, social forandring og læring
Eksempler på workshops
- Tværsektorielle partnerskaber: Innovative strategiske alliancer som værktøj til at løse ’vilde problemer’
- Udlicitering eller partnerskaber: alternativer til den sociale opgaveløsning
- Kultur-analyser – betydningen af deltagelse, netværk og social kapital
- Fra inddragelse til indflydelse i borgerinddragelsesprojekter
- Udvikle et forløb med etisk socialt design
Undervisnings- og arbejdsform
- Synopsisopgave udarbejdes. Den udfolder et begrundet forskningsdesign for en pilotundersøgelse. Man lægger arbejdet med en portfolio til grund for arbejdet med essay.
- Anvendelse af gængse interaktionelle og reflekterende arbejdsformer fra praksis, som er udbredt fra ledelse af og arbejdet med social innovation og forandringer
- Casebesøg
- Seminarer, workshops
- Formidling af ny forskning
Prøveform
Mundtlig gruppeprøve med udgangspunkt i synopsis. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af synopsis og den mundtlige præstation.