Socialt Entreprenørskab i relation til bæredygtighed i et samfundsmæssigt perspektiv
Uddannelsens første modul introducerer dig til Socialt Entreprenørskab (SE). Der er fokus på teoretiske og metodiske tilgange, internationale forskelle samt position i velfærdssamfundet. Som en del af det civile samfund har SE en placering i det komplekse samfund mellem den offentlige sektor, lokal forvaltning og transnationale relationer (EU, Det internationale samfund), og den private sektor med markedsforhold og konkurrence.
Du præsenteres for den nyeste teoriudvikling inden for SE. Teorierne fortolkes i lyset af de traditionelle forståelser af entreprenørskab og community work, med vægt på betydningen af værdibaserede normer. En særlig dimension er de sociale aktørers motiver: De er mere drevet af et socialt og humanistisk engagement end af forventning om egen vinding. Dette værdibaserede forandringsinitiativ indtager en særlig position i det moderne samfund, fordi det bryder med motiver i traditionelle private og offentlige aktiviteter.
Undervisningen inddrager ny forskning i socialøkonomi og social kapital, og forskelle mellem europæiske og amerikanske tilgange til SE belyses. Der fokuseres på forandringer i relationen mellem sektorerne. SE’s position belyses med vægt på den ny fleksibilitet mellem sektorerne, der er afgørende for SE’s operationsarena.
Efter den grundliggende introduktion præsenteres en række nationale såvel som internationale cases, som anvendes til at teste de forskellige forklaringsrammer. Du får redskaber til at formidle forandring gennem din organisation eller dit netværk som læreproces til ny identifikation af SE’s potentiale.
Teoriblok
- Teori om velfærd og socialt entreprenørskab
- Kultur, ledelse og formidling
- Videnskabsteori
Workshops
Tværsektorielle partnerskaber: Innovative strategiske alliancer som værktøj til sociale udfordringer
Videnskabsteoretisk laboratorium om anvendelse af teori og formidling
Kultur-analyser – betydningen af deltagelse, netværk og social kapital
Undervisnings- og arbejdsform
- Foredrag
- Cases
- Studenterøvelser og refleksion
I modulet udarbejdes en skriftlig opgave i form af et teoretisk essay, som skal opøve dine kompetencer i at arbejde med en teoretisk fordybelse.
Prøveform
Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af essay og den mundtlige præstation. Mundtlig eksamen med udgangspunkt i essay. I modulet anvendes en afsluttende mundtlig prøve, som skal vurdere din forståelse og anvendelse af modulets faglige indhold.