Datoer og undervisning på Master i Professionel Kommunikation
På Master i Professionel Kommunikation benytter vi undervisningsformer, som understøtter vores mål om at udvikle reflekterende praktikere: Dialog, refleksion og selvstændig stillingtagen, initieret og understøttet af kompetent vejledning fra kvalificerede forskere.
Netforløb
Uddannelsen er netbaseret i den forstand, at ca. 80% af undervisningen foregår via studieportalen Sharepoint på Office 365. Vi underviser dig i brug af systemet ved studiestart, og det er vigtigt, at du bruger tid i starten af studiet på at lære det at kende. Netforløbene ligger i efteråret og varer hver især 4-6 uger. Et netforløb begynder med et intro-oplæg på et weekendseminar, hvor underviseren introducerer til det faglige stof, deltagerne skal arbejde med på nettet. Herefter fortsætter arbejdet på nettet, hvor deltagerne læser relevante tekster og på grundlag heraf arbejder med en kommunikationsfaglig problemstilling i en administrativt nedsat gruppe. Du skal typisk aflevere to opgaver i et netforløb og vil få respons på disse fra underviseren. Netforløbet afsluttes på det følgende weekendseminar, hvor underviseren samler op på forløbet og forholder sig til de opgaver og den respons, der er givet undervejs. Herefter begynde et nyt netseminar i en ny gruppe.
Weekendseminarer
2024: Ud over undervisningen på nettet er der i efteråret tre weekendseminarer med fremmøde på RUC i Trekroner, Roskilde. Forud for hvert weekendseminar vil der onsdag aften i samme uge være to lektioners onlineundervisning.
2025: Ud over undervisningen på nettet er der fire weekendseminarer med fremmøde på RUC.
Undervisningen består af oplæg fra netundervisere og forelæsninger af forskere fra Kommunikation på RUC, mundtlige oplæg ved studerende og gruppearbejde. Det gør, at du lærer både medstuderende og undervisere godt at kende, og der er rum for at stille spørgsmål, undre sig og få uddybet dét, som ikke var lige til at forstå.
Der er seks hovedformål med weekendseminarerne:
- Undervisere holder oplæg om det felt, deltagerne skal arbejde med på nettet
- Undervisere forelæser om et givent, afgrænset emne, de har specialiseret sig indenfor
- Studerende holder mundtlige oplæg og giver hinanden respons med henblik på at skærpe såvel retoriske som feedback kompetencer
- Studerende træffer fællesbeslutninger (som er vanskeligere at træffe på nettet), både for hele holdet og de enkelte grupper. Det kan fx være at organisere gruppearbejde i netforløbet eller indkredse emne eller problemformulering i projektarbejdet
- Studerende og undervisere evaluerer studiearbejdet og undervisningen, så alle hele tiden lærer af, hvad der fungerer godt, og hvad der kan blive endnu bedre
- Studerende og undervisere skaber sammen gode sociale rammer for holdet og grupperne, da det er en forudsætning for et godt samarbejde på nettet
Projektarbejde
Et særligt kendetegn ved RUC’s uddannelser er problemorienteret projektarbejde, og denne måde at uddanne sig på er også dominerende i forårssemestrene på Master i Professionel Kommunikation. Projektarbejdet er et problemorienteret gruppearbejde, der varer 14-16 uger. Deltagerne vælger selv emne og gruppe for projektet, som skal tage udgangspunkt i et relevant kommunikationsfagligt problem. Til gruppen knyttes en vejleder, som understøtter det teoretiske, metodiske og analytiske arbejde med projektet.
Forelæsninger
På weekendseminarerne har vi gæsteforelæsere fra Kommunikation på RUC, som underviser i deres speciale. Det kalder vi for en forelæsning, og den følges ikke op af undervisning på nettet medmindre andet er angivet i semesterplanen. Selve måden, der undervises på, adskiller sig ikke nødvendigvis fra kategorien oplæg. Hensigten med forelæsningen er at introducere et kommunikationsfagligt emne, som vi ikke kan nå i dybden med, men synes, at I skal kende til.
Øvrige udgifter
Ud over deltagerbetalingen må der påregnes udgifter til litteratur, transport og evt. overnatning.
Vigtige datoer
-
31. august 2024Introdag Roskilde Universitet
4. september 2024
Onlineonsdag
7.-8. september 2024
1. weekendseminar Roskilde Universitet
2. oktober 2024
Onlineonsdag
5.-6. oktober 2024
2. weekendseminar Roskilde Universitet
27. november 2024
Onlineonsdag
30. november - 1.december 2024
3. weekendseminar Roskilde Universitet
7.-8. december 2024
24-timers prøven (Hjemmeopgave)
4.-5. januar 2025
4. weekendseminar Roskilde Universitet
1.-2. marts 2025
5. weekendseminar Roskilde Universitet
29.-30. marts 2025
6. weekendseminar Roskilde Universitet
26.-27. april 2025
7. weekendseminar Roskilde Universitet
21. maj 2025
Projektaflevering Via Digital eksamen
14. juni 2025
- Eksamen Roskilde Universitet
- Dimissionsarrangement for 2. års hold Roskilde Universitet