Pop-up masterclass: Socialt entreprenørskab, sociale investeringer og krisernes økosystem
Roskilde Universitets Master i Social Bæredygtighed og Den Sociale Kapitalfond afholder masterclass. Anledningen er 15-års jubilæet for konferencen 'Iværksætterdagen' om socialt iværksætteri, som 26. januar 2010 blev afholdt på RUC med over 350 deltagere.
Her gik en lang række aktører som bl.a. Roskilde Universitet, Mandag Morgen, Mary Fonden, FDB/Coop og Syddansk Universitet sammen om at sætte skub i udviklingen af socialøkonomi og social innovation i Danmark, bl.a. med lanceringen af det første bud på en samlet dansk strategi for socialt iværksætteri, 'Velfærdens Iværksættere'. Eventet markerede at Danmark nu for alvor kastede sig ind i en udvikling, der allerede var startet i verden omkring os.
I årene der fulgte, gik det først stærkt med at udvikle et nationalt økosystem for socialt iværksætteri, sociale investeringer og social innovation; men hvor står vi i dag? Er forventningerne indfriet? Og hvad har vi lært?
Hvem kan du møde?
På denne masterclass mødes to af hovedarkitekterne bag konferencen 15 år efter for sammen med deltagerne at pejle sig ind på, hvor vi står i dag – og ikke mindst hvor vi skal hen i fremtiden.
Lars Jannick Johansen
Lars Jannick Johansen er stifter og ledende partner i Den Sociale Kapitalfond, som han etablerede sammen med TrygFonden i kølvandet på den nationale strategi og lanceringskonferencen på RUC. Siden 2010 har han arbejdet med at udvikle, teste og skalere sociale investeringer i Danmark og de skandinaviske lande, særligt målrettet sociale iværksættere, virksomheder og offentlig-private partnerskaber.
Lars er optaget af, hvordan vi i praksis kan bruge finansielle værktøjer og samarbejde på tværs af sektorer til at opnå konkrete sociale forbedringer til gavn for udsatte grupper. Han deler erfaringer hermed og giver sine bud på, hvilke begrænsninger og potentialer for fremtiden, der ligger i «social finance» og socialt iværksætteri.
Lars Hulgård
Lars Hulgård er professor i socialt entreprenørskab og social innovation og har siden konferencen i 2010 arbejdet med at forstå, hvad der rører sig internationalt på felter som socialøkonomi, bæredygtighed og social innovation. Fra sit perspektiv som gæsteprofessor ved internationale universiteter er hans budskab, at kriser i klima, international politik og identitet i dag interagerer, så de udgør et krisernes økosystem. For at skabe socialt bæredygtige løsninger, må vi først forstå krisernes økosystem. Hvis vi ikke vi forstår sammenhængen mellem de enkelte komponenter, vokser krisesystemet, mens løsningerne forbliver ubetydelige. Lars Hulgård giver sine bud på tiltag, der både adresserer krisernes økosystem og skaber en bæredygtig verden.
Program
- 15.30 - 15.40: Velkomst v. lektor Marta Padovan-Özdemir
- 15.40 - 16.00: Oplæg v. Lars Hulgård
- 16.05 - 16.25: Oplæg v. Lars Jannick Johansen
- 16.30 - 17.00: Debat og mingling
Tilmelding
Bemærk venligst at der er begrænset antal pladser.
Tilmeld dig
Tilmeldingsfrist: 7. maj