Forskningscenter > PandemiX Center > Nyhed

Verden Ifølge RUC: Hvad er pandemier?

I ugens episode af 'Verden Ifølge RUC' er professor Lone Simonsen med i studiet for at tale om, hvorfor en kortlægning over pandemier er et godt våben mod dem, forskellige coronastrategier, globaliseringens rolle og hvorfor immunforsvaret ikke er bygget til at tackle alle sygdomme.
Foto: Hvad er pandemier? Verden Ifølge RUC.
Foto: Hvad er pandemier? Verden Ifølge RUC.

 

Lyt til episoden her.

Vi har alle erfaring med en pandemi efter coronapandemien ramte verden. I ugens episode af Verden ifølge RUC er Lone Simonsen, eller Corona-Lone som nogen kender hende, med i studiet.

Lone har i gennem de sidste mange årtier netop forsøgt at forstå pandemier. Hun har lang erfaring fra organisationer som NIH, WHO og CDC, hvor hun har kortlagt pandemier og deres effekt. Denne dybdegående og omfattende erfaring har gjort hende til en af verdens førende pandemiologer. I ugens episode, taler værterne med hende om, hvorfor en kortlægning over pandemier er et godt våben mod dem, forskellige coronastrategier, globaliseringens rolle og hvorfor immunforsvaret ikke er bygget til at tackle alle sygdomme.

'Verden Ifølge RUC' giver dig et fagligt blik på store emner og tendenser set fra forskellige perspektiver. I podcasten inviteres RUC-forskere i studiet til en gennemgang af aktuelle temaer og fænomener, som skal gøre os klogere på den verden vi lever i – ét emne af gangen.

Lyt til episoden her.