| Nyhed

RUC-studerende udforsker bæredygtighed og sociale interaktioner på Roskilde Festival

Studerende fra Roskilde Universitet har skabt nye løsninger inden for bæredygtighed, kunst og social interaktion på årets Roskilde Festival.
Fablab RUC på Roskilde Festival 2022
Studerende fra RUC har lavet projekter, der skaber interaktion på Roskilde Festival. Et af projekterne er stangtennis i kæmpeformat. Foto: Fablab RUC.


Gå ombord i en enorm shippingcontainer, hvor du kan få oplevelsen af, hvordan havet vil se ud, når det er fyldt med plastik. Indtal dine bedste festivalminder i en telefonboks eller spil stangtennis i kæmpeformat.

75 studerende har designet bæredygtige oplevelser og interaktioner i løbet af foråret, og nu føres syv af projekterne for alvor ud i livet på Roskilde Festival. De studerende udfordrer, udforsker og eksperimenterer med, hvordan vi skal forstå bæredygtighed både fra et socialt og miljømæssigt perspektiv. Og de vil bruge ugen på Roskilde Festival som et feltstudie til at undersøge, hvordan deres forskellige eksperimenter folder sig ud i praksis på festivalen.  

Der er både studerende fra Humanistisk-Teknologisk Bachelor og Performance Design med på Roskilde Festival.

 

Fablab RUC laver projekter på Roskilde Festival 2022

Fakta om innovationsforløbet

De studerende kommer fra bacheloruddannelsen Humanistisk-Teknologisk og kandidatuddannelserne Social Entrepreneurship and Management og Performance Design.

De testede deres idéer og prototyper af på eventet Hackathon den 8. april 2022.