| Nyhed

RUC-studerende startede semesteret i Guldborgsund Kommune

Omkring 60 studerende fra RUC besøgte i sidste uge Guldborgsund Kommune, som stod klar med et katalog af mulige projektideer til de studerende. Der var bl.a. projektforslag om by- og havneudvikling, klimatilpasning og videreudvikling af motionskampagner.
RUC-studerende i Guldborgsund Kommune
RUC-studerende afholdt semesterstart i Guldborgsund i sidste uge. Foto: Guldborgsund Kommune.

 

Besøget er en del af det tætte samarbejde, som Roskilde Universitet og Guldborgsund Kommune har udviklet de seneste år, og som allerede har betydet, at flere studerende har besøgt kommunen. 

I sidste uge var semesterstarten rykket til Guldborgsund, hvor flere afdelinger i kommunen stod klar til at tale med de studerende om mulige emner for deres kommende semesterprojekter.

Lektor Thomas Theis Nielsen fra RUC var med, da Guldborgssund Kommune pitchede deres projektforslag.  

”Det er jo et festfyrværkeri af projektideer, der spænder vidt og bredt og virkelig giver vores studerende mange muligheder for at arbejde med nogle helt konkrete problemstillinger. For os på RUC er det meget vigtigt, at de studerende forholder sig til omverdenen, mens de studerer og ikke først den dag, de skal have et job. Med disse projekter kan de studerende være med til at præge udviklingen i Guldborgsund, og det er da meget motiverende at få lov til,” sagde underviseren. 

Kommunens borgmester John Brædder glæder sig også over samarbejdet. 

”Vi ser det som en god mulighed for at få ny viden og input til vores opgaveløsning. Det kan give os inspiration, udfordre os og være med til at højne kvaliteten af vores indsats. Vi har allerede gode erfaringer med at samarbejde med studerende fra RUC, og jeg kan love, at deres resultater ikke kun bliver en rapport på hylden, men vil blive brugt i vores arbejde. Så når I kigger på Guldborgsund Kommune om nogle år, vil I kunne se, at nogle af de inputs, I gav os, er blevet til virkelighed. Samtidig er det vigtigt, at de studerende får blik for, at der er interessante jobs her hos os – både i det private og i det offentlige,” sagde borgmesteren. 

Formålet med samarbejdet er ifølge Guldborgssund Kommune, at RUC’erne kan få øjnene op for, at der kan være fremtidige jobs i Guldborgssund Kommune. 

Guldborgsund Kommune arbejder målrettet med at styrke Nykøbing Falster som uddannelsesby, og ét af tiltagene er et tæt samarbejde med Roskilde Universitet, som bl.a. har resulteret i flere specialestuderende fra RUC, der har samarbejdet med Guldborgssund Kommune.  For nyligt har kommunen desuden også haft besøg af kandidatstuderende fra ’Critical Edge Alliance’ (CEA), der studerede kommunens arbejde med verdensmålene. 

 

Mere information: 

Lektor i geografi Thomas Theis Nielsen, mail: nielsentt@ruc.dk, tlf.: 2331 8312