| Nyhed

Roskilde Universitet og MAN Energy Solutions indgår partnerskab om digitalisering og forandringsprocesser

Partnerskabsaftale baner vej for flere typer af samarbejde til fælles gavn for Roskilde Universitet, MAN Energy Solutions og lokalområder i Roskilde Kommune.
Rektor Hanne Leth Andersen og landechef Bjarne Foldager fra MAN Energy Solutions
Rektor Hanne Leth Andersen fra Roskilde Universitet og landechef for MAN Energy Solutions Bjarne Foldager underskriver partnerskabsaftale. Foto: Roskilde Universitet


Bedre transportmuligheder, studier af tilhørsforhold under hybridarbejde og tiltrækning af talenter. Det er noget af idégrundlaget for et nyt samarbejde mellem Roskilde Universitet og teknologikoncernen MAN Energy Solutions. Samarbejdet vil også komme Roskilde Kommune til gode.

I foråret lancerede MAN Energy Solutions, der er førende inden for udvikling af grøn motorteknologi til den maritime industri på verdensplan, planen om at flytte koncernens tre hovedkontorer øst for Storebælt til Roskilde og bygge nyt hovedsæde ved Trekroner. Flytningen skal ske gradvist, og det nye hovedsæde ventes at stå klart i løbet af fem år.

Aftalen er startskuddet på et fællesskab, der kommer til at fokusere på flere felter. Det er bl.a. aftalt, at Roskilde Universitet skal kortlægge transportmulighederne til og fra MAN Energy Solutions’ fremtidige facilitet i Trekroner. Det kan også dreje sig om, hvordan medarbejderne bevarer tilknytningen til virksomheden og deres afdeling, når mange arbejder hjemme. Et tredje område er synergi mellem studier og rekruttering, hvilket både har et lokalt og globalt perspektiv, bl.a. i forhold til at tiltrække og fastholde talenter.

Partnerskabsaftalen er indgået af rektor for Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen og landechef for MAN Energy Solutions Bjarne Foldager. Samarbejdet træder i kraft i slutningen af året og skal strække sig over en årrække og komme lokalområder i Roskilde Kommune til gode.

”Roskilde Universitet søger hele tiden nye måder at samarbejde med omverdenen på. Universitetet har fx en styrkeposition inden for forandringsprocesser, digitalisering og bæredygtighed, og det er nogle af de områder, som MAN Energy Solutions er optaget af. Med MAN Energy Solutions’ flytning til Trekroner får vi en geografisk nærhed, som gør samarbejdet helt oplagt, og perspektiverne er meget lovende. Det betyder også, at vores samspil med tiden kan sprede sig til flere områder,” siger rektor Hanne Leth Andersen.

Hos MAN Energy Solutions siger landechef Bjarne Foldager:

”Partnerskabet understøtter MAN Energy Solutions’ strategi, som fokuserer på klimaneutralitet for både produkter, faciliteter og drift – og ikke mindst forandringsprocessen hen imod samlingen af vores lokationer øst for Storebælt i Trekroner i 2027. Med aftalen har vi nu givet hinanden håndslag på at samarbejde på en række fremtidige områder.”

Partnerskabet mellem Roskilde Universitet og MAN Energy Solutions harmonerer med den erhvervspolitik, som Roskilde Kommune har vedtaget.

”Vi er nødt til at løse samfundskritiske problemer sammen. Vi er nødt til at fralægge os silotankegangen og i stedet se samfundet som en helhed for at løse vores samfundsudfordringer. Derfor tror jeg på, at vi i langt højere grad skal indgå i partnerskaber, hvor vi kobler nyeste viden fra universitetsverdenen med førende virksomheder som MAN Energy Solutions,” siger borgmester Tomas Breddam.

 

Kontakt:

Mogens Riber, Business Relationship Manager, Roskilde Universitet, email: mogensr@ruc.dk, tlf.: 2563 7080