| Nyhed

Professor i informatik og datalogi udnævnt til ridder af Dannebrogordenen

Professor Jan Pries-Heje modtager Dannebrogordenen for sin mangeårige forskning inden for organisatoriske og ledelsesmæssige aspekter af IT-udvikling og –anvendelse.
Professor Jan Pries-Heje
Professor Jan Pries-Heje er leder af forskningsgruppen bæredygtig digitalisering ved RUC. Foto: Jaspar Carlberg

 

Jan Pries-Heje blev ansat som professor i informatik og datalogi på Roskilde Universitet den 1. maj 2007. Hans forskning har fokus på organisatoriske og ledelsesmæssige aspekter af IT-udvikling og –anvendelse, og han er forfatter til mere end 250 bøger og forskningsartikler i internationale tidsskrifter på området.

"Jeg er stolt over den anerkendelse af mit arbejde som internationalt orienteret forsker, der ligger i det. Jeg er især glad for, at man som design-videnskabelig forsker i it og digitalisering, der laver aktionsforskning med både offentlige og private virksomheder, kan få den anerkendelse, der ligger i ridderkorset,” siger professor Jan Pries-Heje. 

Forskning i bæredygtig digitalisering 

For tiden er Jan Pries-Heje i gang med et stort EU-forskningsprojekt, der populært sagt handler om at lære almindelige husstande at bruge strøm, når vinden blæser, og solen skinner. Denne adfærdsændring er der behov for, når der ikke findes særligt effektive måder at opbevare elektricitet på endnu. Projektet skal ses som en del af en større forskningssatsning på bæredygtig digitalisering, der også er navnet på den forskningsgruppe på Roskilde Universitet, som Jan Pries-Heje er leder for. 

Denne sommer har Jan Pries-Heje udgivet en bog om ”Agile projekter” med cases fra mere end 20 års forskning i, hvordan man kan arbejde hurtigere med softwareudvikling samtidig med, at man hele tiden er parat til, at der kommer forandringer.  

Efter Jan Pries-Heje kom til Roskilde Universitet, har han været med til at starte bacheloruddannelsen Humtek. Han har også været en af initiativtagerne til uddannelsen Master i Projekt- og Forandringsledelse, der startede i januar 2009. Siden 1. september 2011 har han været studieleder for uddannelsen.

Mere information: 

For yderligere information kontakt professor Jan Pries-Heje, mail: janph@ruc.dk