| Nyhed

Nyt samarbejde skal styrke sjællandske boligmiljøer

Roskilde Universitet og Boligselskabet Sjælland har netop indgået en samarbejdsaftale, der skal fremme bæredygtig udvikling og trivsel i boligområder i Region Sjælland. 
Boligselskabet Sjælland
Boligselskabet Sjælland er i gang med at udvikle et projektkatalog, som RUC-studerende kan byde ind på. Boligselskabet Sjælland er Danmarks fjerdestørste almene boligselskab. Pressefoto.


Kvartersudvikling, bæredygtig udvikling og sundhed og trivsel er blot nogle af de temaer, der vil være i fokus, når Boligselskabet Sjælland og Roskilde Universitet fremover skal samarbejde i en række projekter i forbindelse med alment boligbyggeri.

På RUC er samarbejdet forankret på Institut for Mennesker og Teknologi. Instituttets forskningsmiljøer har en lang tradition for at arbejde med bl.a. by- og boligudvikling, sundhedsfremme, social innovation og vedvarende energi og miljøløsninger.

Dekan for Institut for Mennesker og Teknologi Andreas de Neergaard ser et stort potentiale i samarbejdet:

Samarbejdet passer godt til Roskilde Universitets tværfaglige og praksisorienterede profil. Bæredygtige boliger handler om mennesker, miljø og samfund - og vi ser frem til at være med til at udvikle løsninger for gode boligmiljøer i Region Sjælland,” siger han.

Boligselskabet Sjælland er bl.a. i gang med at udvikle et projektkatalog, som studerende på RUC vil kunne byde ind på.

”Vores hidtidige studentersamarbejder har fungeret rigtig godt, så vi ser frem til at udvide og udvikle samarbejdet med Roskilde Universitet. Vi har tidligere oplevet, hvordan de studerende har kunnet bidrage med ny viden og perspektiver via deres semesterprojekter, og samtidig får de studerende indsigt i den almene boligbranche, der kan blive deres fremtidige arbejdsplads,” siger udviklingsdirektør i Boligselskabet Sjælland Francisco Ortega.

Samarbejdsaftalen løber i første omgang i en 3-årig periode, som kan forlænges.

 

Mere information:

For yderligere information kontakt:

- Dekan Andreas de Neergaard, e-mail: neergaard@ruc.dk, mobil: 2443 4331 

- Udviklingsdirektør Francisco Ortega, e-mail: foa@bosj.dk, tlf.: 4630 4708  

 

Om Boligselskabet Sjælland

Boligselskabet Sjælland er Danmarks fjerdestørste almene boligselskab, der udlejer almene boliger på det meste af Sjælland. Boligselskabet er en vigtig aktør i universitetsbyen og selskabet arbejder i alle kommuner med at fremme tryghed og trivsel i selskabets boligområder. Det sker i tæt parløb med kommunerne og omfatter bl.a. samarbejde med civilsamfund, foreningsliv, psykiatri, politi, fonde og en lang række NGOere. Boligselskabet har også et stort fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed.