| Forskningsnyt

Ny bog: Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?

I 'Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?' argumenterer Lone Simonsen for, at vi kan være langt bedre forberedte, når den næste pandemi rammer.
Lone Simonsen
Professor Lone Simonsen.


COVID-19 kom som en overraskelse. Verden var ikke forberedt på en coronapandemi. I sin nye bog gør Lone Simonsen status over pandemien og håndteringen af den. Hvad skete der? Hvordan reagerede vi i Danmark og globalt? Hvor galt kunne det være gået?

Og hvordan forbereder vi os på en fremtidig pandemi, som vi ved kommer, men ikke hvornår og ikke hvor dødelig? Vi skal have lagre af værnemidler og testudstyr, siger Lone Simonsen, men vi bliver også nødt til at indtænke samfundsfaktorer og sociale forhold som led i pandemibekæmpelse. Den næste pandemi kan også være menneskeskabt. Den risiko må vi minimere, siger pandemiforskeren.

Lone Simonsen er professor i epidemiologi og leder af forskningscenteret PandemiX på Roskilde Universitet, Institut for Naturvidenskab og Miljø. Hun er uddannet “sygdoms-detektiv” ved CDC i Atlanta USA og har tidligere arbejdet for bl.a. WHO og NIH i USA.

Bogen 'Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?' er udgivet af Informations forlag i serien Moderne Ideer, som er støttet af Lundbeckfonden, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond. 

Mere information

For yderligere information kontakt Roskilde Universitets presserservice