| Nyhed

Master i Socialt Entreprenørskab fejrede ti års jubilæum

Jubilæet blev fejret på faglig og festlig vis, hvor aktører blandt andet diskuterede den værdi, som sociale entreprenører skaber i organisationer.
Master i Socialt Entreprenørskab - jubilæum - foto: Tim Houman


Master i Socialt Entreprenørskab er den eneste uddannelse af sin slags i Danmark, og uddannelsen kan nu fejre ti år som spydspids på feltet.

Jubilæet blev fejret fredag den 2. februar 2018 med et fagligt og socialt arrangement på Roskilde Universitet.

Et af programpunkterne var en samtale med et panel af forskellige aktører, der hver især gav deres bud på, hvordan socialt entreprenørskab skaber værdi i en organisation eller virksomhed.

En af paneldeltagerne var Lya Moestrup, der er CEO for den socialøkonomiske virksomhed Frugtplukkerne, og som ligeledes driver et folkekøkken i den almene boligbebyggelse Urbanplanen på Amager i samarbejde med Boligforeningen 3B.

"Jeg kan måske ikke ændre uligheden i verden, men i et boligområde kan jeg få nogle udsatte mennesker til at tro, at de kan ændre noget. Det er det, man kan som social entreprenør," sagde hun.

Flere paneldeltagere - herunder Marie-Louise Harritsø, direktør for Norden i Reach for Change og Christian Engkrog, ledelseskonsulent i rådgivningsfirmaet Qvartz - konkluderede desuden, at der ikke behøver at være en modsætning mellem markedskræfter og sorte tal på regnskabets bundlinje på den ene side og sociale værdier på den anden side.

"I dag kan man nærmest ikke have en virksomhed, som ikke har fokus på det værdimæssige - og det gælder både private og offentlige virksomheder," sagde Jonas Hedegaard, ph.d.-studerende i socialt entreprenørskab.

Han blev suppleret af Hans Christian Nielsen, HR-chef for Roskilde Festival:

"Der er et kæmpe potentiale for socialt entreprenørskab, når det ikke kun er regulære socialøkonomiske virksomheder, der arbejder med det her," konstaterede han.

Master i Entreprenørskab har fokus på at skabe social værdi og nye handlemuligheder med stort fokus på gensidige læreprocesser, ligeværdighed og samarbejde mellem sektorer. Den kvalificerer til at skabe social innovation og værdi både som konsulent, organisatorisk og som social iværksætter.
 
Det sociale entreprenørskab er væsentligt i en tid, hvor der er fokus på effektiviseringer, målbarhed og kommercialisering.

Se også:


Mere om uddannelsen

Master i Socialt Entreprenørskab