| Nyhed

Fornem fransk orden til Roskilde Universitets rektor

Frankrig udnævner Hanne Leth Andersen til ridder af den Franske Æreslegion.
Hanne Leth Andersen og Caroline Ferrari
Rektor Hanne Leth Andersen og den franske ambassadør Caroline Ferrari.

 

Rektor på Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen er blevet tildelt Frankrigs højeste orden.

Hun er blevet udnævnt til ridder af Æreslegionen i Frankrig, Légion d'honneur.
 
Den franske ambassadør Caroline Ferrari fremhævede ved overrækkelsen Hanne Leth Andersens betydelige bidrag til sprogundervisning ikke blot i fransk, men generelt, og til uddannelse og forskning i Frankrig, herunder en særlig indsats som formand for den komité, der forestod udvælgelsen af fyrtårnsprojekter for udvikling inden for universitetsuddannelserne i Frankrig.
 
"Hanne Leth Andersen hædres for sin overbevisning, sit engagement og sin kærlighed til Frankrig og det franske sprog," lød det bl.a. fra Frankrigs ambassadør Caroline Ferrari i forbindelse med overrækkelsen.
 
Kun få andre danske statsborgere har tidligere modtaget ordenen - herunder tidligere uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og bestyrelsesformand for Danske Bank Karsten Dybvad.

Hanne Leth Andersen er i forvejen kommandør, den højeste grad inden for den franske orden De akademiske Palmer (Les Palmes Académiques).
 
Hanne Leth Andersen har været rektor på Roskilde Universitet siden 2014. Hun er den eneste kvinde blandt landets otte universitetsrektorer. Hun har en ph.d.-grad i fransk og er professor i universitetspædagogik. Hendes primære forskningsområder er fremmedsprogsprogdidaktik og universitetspædagogik.
 
Inden hun kom til Roskilde Universitet, først som prorektor fra 2010, har hun bl.a. været direktør og professor ved CBS Learning Lab under Copenhagen Business School og prodekan for uddannelser ved det Humanistiske Fakultet på Aarhus Universitet.


Sprog som døråbner

Udover et stort fokus på universiteternes samarbejder med omverdenen, forskningsudvikling, uddannelse og didaktik har Hanne Leth Andersen fastholdt sit faglige engagement i sprog og sprogs rolle i uddannelse, samfund og erhverv.
 
"Det gør os fagligt og kulturelt fattigere, hvis vi som nation kun kan engelsk. Vi får en mere indskrænket samfundsforståelse og en lavere vidensudveksling. Fransk har åbnet mange døre for mig. En dyb forståelse af andre mennesker kræver, at man kan noget af hinandens sprog - at kunne mestre et fremmedsprog på højt niveau åbner ens verden og måde at tænke på," siger Hanne Leth Andersen.
 
Overrækkelsen fandt sted ved en ceremoni tirsdag d. 30. november på Den Franske Ambassade.

 

Mere information

For yderligere information kontakt rektor Hanne Leth Andersen, e-mail: rektor@ruc.dk