| Nyhed

Flere søger ind på RUC’s nye kandidatuddannelser

Flere studerende ønsker en kandidatgrad fra RUC. Det viser nye tal efter ansøgningsfristen.
Nye studerende 2023
Arkivfoto fra studiestart 2023 på Roskilde Universitet.


Onsdag den 1. marts var der ansøgningsfrist for optagelse på universiteternes kandidatuddannelser. Roskilde Universitet oplever fremgang i forhold til 2023. 

I alt har RUC modtaget 4002 ansøgninger med 1. prioritet. Det svarer til en stigning på 22,5% i forhold til sidste år, hvor man modtog i alt 3268 1. prioritetsansøgninger.

Rektor Hanne Leth Andersen glæder sig over fremgangen:

”Det er godt at se, at så mange ansøgere har RUC øverst på ønskelisten, og at de har taget så godt imod vores nye kandidatuddannelser. Årets søgning bekræfter, at vi har en stærk uddannelsesprofil og attraktive uddannelser, som de unge kan se sig selv i,” siger hun.

”Med de mindre ungdomsårgange er det ikke givet, at ansøgertallene går frem, så vi er ekstra glade for søgningen. Og vi glæder os meget til at byde de nye studerende velkommen til sommer,” siger Hanne Leth Andersen. 

Nye kandidatuddannelser 

I 2022 gennemførte RUC en omfattende kandidatreform, hvor man gik fra 170 kombinationsmuligheder til 30 kandidatuddannelser. 

Med de nye kandidatuddannelser udbyder RUC nu 30 tværfaglige kandidatuddannelser frem for de hidtidige kombinations-kandidatuddannelser, hvor studerende selv valgte at sammensætte to fag. 

Den nye uddannelsesstruktur gør det tydeligere for både studerende og arbejdsgivere, hvilken faglig profil RUC’s kandidater kommer ud på arbejdsmarkedet med. Titlerne på de nye/opdaterede kandidatuddannelser tæller bl.a. Environmental Science, Samfundsjura, Arbejdsliv, Kommunikation og Digital Tranformation. 

Mere information

For yderligere information kontakt pressekonsulent Camilla Buchardt, camilbu@ruc.dk