| Nyhed

Bjarke Oxlund skal lede RUC’s største institut

Bjarke Oxlund bliver ny dekan på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.
Portrætbillede af Bjarke Oxlund
Bjarke Oxlund tiltræder som dekan for Institut for Mennesker og Teknologi den 1. november.


Det er en antropolog med stærke ledelsesmæssige og faglige kompetencer, som fremover skal stå i spidsen for Roskilde Universitets største institut.

Bjarke Oxlund kommer med 25 års erfaring fra forskning og rettighedsarbejde i Danmark, Sydafrika og Cambodja, og udover at styrke instituttets internationale og tværfaglige forskning skal den nye dekan bidrage til at udvikle samarbejdsprojekter mellem forskning og praksis.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Bjarke Oxlund. Han er en dygtig forsker med international horisont, analytisk skarphed og en bred faglig viden inden for Institut for Mennesker og Teknologis område. Han har en dyb ledelseserfaring, kan tænke strategisk og stå i spidsen for at udvikle RUC’s største og mest tværfaglige institut. Med Bjarke Oxlund får vi desuden en leder, der er dedikeret til udviklingen af Region Sjælland, hvor han også selv bor,” siger Roskilde Universitets rektor, Hanne Leth Andersen.

Samarbejde mellem forskning og praksis

Bjarke Oxlund kommer fra en stilling som ligebehandlingschef på Institut for Menneskerettigheder og har tidligere bl.a. været institutleder på Institut for Antropologi på Københavns Universitet og vicedirektør i Center for Sund Aldring.

Som dekan skal Bjarke Oxlund varetage instituttets daglige ledelse og være ansvarlig for kvaliteten i - og ambitionerne for - instituttets forskning og undervisning. Bjarke Oxlund ser frem til de nye udfordringer:

"Jeg glæder mig utrolig meget til at blive en del af Roskilde Universitet og få mulighed for at fokusere på tværfaglig udvikling og forskning drevet af samfundsmæssige udfordringer. Universitetets DNA er på én og samme tid at være lokalt forankret og internationalt forbundet. Derved er det muligt både at styrke beskæftigelsesmuligheder for de studerende og forfølge høje videnskabelige mål for forskerne. Samarbejdsprojekter mellem forskning og praksis tjener ofte begge formål, og derfor står de højt på min dagsorden," siger Bjarke Oxlund.

Bjarke Oxlund afløser Andreas de Neergaard, der er tiltrådt en stilling som prodekan på Science på Københavns Universitet. Sammen med de tre øvrige dekaner og rektoratet kommer Bjarke Oxlund til at udgøre den øverste ledelse af Roskilde Universitet. Han tiltræder den 1. november.

 

Fakta om Bjarke Oxlund

• Tiltræder 1. november 2023 som dekan for Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet
• Kommer fra en stilling som ligebehandlingschef, Institut for Menneskerettigheder
• Er uddannet antropolog ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet, hvorfra han også har en ph.d.
• Har en række tidligere ledelses- og tillidsposter. Bl.a.:

o Institutleder og professor (MSO) på Institut for Antropologi, Københavns Universitet
o Vicedirektør ved Center for Sund Aldring
o Forskningsleder ved Crown Princess Mary Center – ”Copenhagen Change Academy”
o Programleder og HIV/AIDS-rådgiver, Red Barnet
o Bestyrelsesleder i Sex & Samfund
o Projektleder, FN's Befolkningsfond, Sydafrika og Cambodja.

Foto: Jakob Dall