PhD-stipendium i samfundsvidenskabelig forskning om pandemier og globalt styre
PandemiX Center of Excellence og Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitet, Danmark, inviterer ansøgninger til et tværfagligt PhD-stipendium i Pandemiologi og Global Governance fra den 1. september 2025. Stillingen er åben for kandidater med en stærk baggrund inden for samfundsvidenskab, især international politik eller afrikanske internationale relationer, og med interesse for at anvende disse færdigheder på centrale emner inden for "pandemiologi". PhD-stillingen er begrænset til en periode på 3 år.

Du kan læse mere om stillingen her
Stillingen vil blive vejledt af lektor Line Engbo Gissel ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet og medvejledt af professor Lone Simonsen, professor og centerleder for PandemiX, også ved Roskilde Universitet
Denne unikke tværfaglige forskningsmulighed giver en spændende chance for samfundsvidenskabelig undersøgelse af samtidens pandemier og pandemiresponser. Med dette PhD-stipendium håber vi at berige Centerets forskning med ekspertise inden for globalt og regionalt styre, så vi sammen kan udføre forskning, der fokuserer på de nationale, regionale og globale politiske svar og håndtering af pandemier. Fokus kunne f.eks. være på "vaccine-nationalisme" og globalt styre under COVID-19; den bureaukratiske og internationale politik i WHO under en nylig pandemi; afrikansk international politik og styring af COVID-19; samt Syd-Syd "vaccine-diplomati". Forskningsprojektet forventes at anvende udvalgt teori til at analysere kvalitative og/eller kvantitative data for at udvikle en forståelse af undersøgelsens objekt. Forskningen vil også være relevant i konteksten af den nuværende evaluering af Danmarks nationale COVID-19-indsats, som blev anmodet af Folketinget.
Beskrivelse af PhD-projektet
Den succesfulde kandidat vil arbejde samfundsvidenskabeligt på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv samt 2 dage om ugen på PandemiX Centeret, hvor der vil være samarbejde med det tværfaglige forskningsteam. Arbejdet skal være solidt forankret i samfundsvidenskabelig metode med et data science-perspektiv. Projektet er ideelt relevant for både Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv samt PandemiX Center of Excellence. Der vil være muligheder for internationale forskningsudvekslinger med relevante kollegaer i udlandet. Vi opfordrer ansøgere til at kontakte Line Engbo Gissel ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv for at afstemme forskningsinteresser med forventninger, færdigheder og igangværende forskning.