Forskningsprojekt > Universal Aspirations vs. Geopolitical Divides: Imagining the World as a “Post-Millennial” in the SDG Era > Nyhed

Foredrag på 2024 GRASP Vidensfestivalen

Vi holdt et foredrag om ‘Global Youth and Climate Action’ som en del af dette års GRASP Vidensfestival. Vi diskuterede de forskelligartede konsekvenser af klimaændringer verden over samt de ulige muligheder unge har for at adressere disse udfordringer igennem globale bevægelser og verdensmål. Vores oplæg var en del af den nytænkende ”Mobile Campus” foredragsserie hvor Roskilde Universitet flytter undervisning til GRASP Vidensfestivalen for at fremme vidensdeling og inspiration mellem GRASP-deltagere, studerende og undervisere.
Billede at teamet ved GRASP
Photo by: Halim Rahman

 

Vi holdt et foredrag, ‘Global Youth and Climate Action’, som en del af dette års GRASP Festival, der fandt sted i Roskildes kreative distrikt ”Musicon” 26-27 september, 2024. GRASP er Roskilde Festival Gruppens platform for viden og netværk. Igennem pop-ups, netværksarrangementer og vidensudgivelser søger GRASP at fremme nye perspektiver på bæredygtig forandring. GRASP Vidensfestivalen er en årlig to-dags event med oplæg, paneldebatter, workshops, musik og kunst, der skal skabe inspiration til nye ideer og perspektiver ift. bæredygtig forandring – på tværs af faglige discipliner.

Vores oplæg var en del af den nytænkende ”Mobile Campus” foredragsserie hvor Roskilde Universitet flytter undervisning til GRASP Vidensfestivalen for at fremme vidensdeling og krydsinspiration mellem GRASP-deltagere, studerende og undervisere. Vores foredrag indgik i kurset ”Sustainability, Development & Inequality”, der er en del af kandidatgraden i Globale Udviklingsstudier på Roskilde Universitet. I oplægget diskuterede vi de forskelligartede konsekvenser af klimaændringer verden over samt de ulige muligheder unge har for at adressere disse udfordringer igennem globale bevægelser og verdensmål. 

Ud over vores egne studerende var der også en gruppe engagerede GRASP-deltagere, hvilket ledte til en livlig diskussion om forskelle og ligheder i konsekvenserne af klimaændringer og klimahandlinger rundt omkring i verden, de varierende motivationer der ligger bag klimahandling eller mangel derpå, og forskelle i opfattelser og engagement mellem generationerne. Sammen diskuterede de studerende og GRASP-deltagerne vigtige spørgsmål om, hvad bæredygtig handling indebærer, hvorvidt ”små” handlinger kan gøre nogen forskel, hvorfor og hvordan unge deltager i klimabevægelser, og hvordan vi kan bryde med vores indgroede forhold til materialisme.