Sygepleje-uddannelse videreføres af Roskilde Universitet
En ny aftale mellem Aarhus Universitet og Roskilde Universitet betyder, at kandidatuddannelsen i sygepleje i Emdrup bliver overtaget af Roskilde Universitet. Aarhus Universitet havde ellers besluttet at lukke kandidatuddannelsen i sygepleje i Emdrup som en del af regeringens plan for "flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark".
Men med den nye aftale overtager Roskilde Universitet ansvaret for de godt 75 studiepladser. En tilsvarende andel uddannes fortsat på Aarhus Universitets campus i Aarhus.
Dekan ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet Andreas de Neergaard ser frem til fremover at kunne udbyde sygeplejeuddannelsen:
”Jeg er meget glad for, at vi har fundet en model, hvor vi kan videreføre uddannelsen med de forskere, som har udviklet og drevet den på Aarhus Universitet indtil nu. Det giver mulighed for at udbygge vores i forvejen stærke uddannelses- og forskningsmiljø inden for sundhed og sundhedsfremme på Roskilde Universitet – et forskningsmiljø som i forvejen arbejder tæt sammen med sygehusmiljøerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden,” siger Andreas de Neergaard.
Anne-Mette Hvas, dekan ved Health på Aarhus Universitet, ser frem til samarbejdet om at videreføre uddannelsen i et nyt regi med samme høje faglige niveau:
”Vi er glade for, at Roskilde Universitet har tilbudt at overtage kandidatuddannelsen i sygepleje, så det er muligt at bevare en relevant og samfundsnyttig uddannelse, som både studerende og aftagere er glade for. Vi ser frem til at indgå i et konstruktivt samarbejde med Roskilde Universitet om på bedst mulig vis at videreføre uddannelsen med samme høje faglige niveau,” siger Anne-Mette Hvas, dekan ved Health på Aarhus Universitet.
Konkret placering skal besluttes
Det er endnu ikke besluttet konkret, hvor i Region Sjælland uddannelsen skal placeres.
”Nu går vi i gang med en proces, hvor vi i samarbejde med de dygtige undervisere på uddannelsen og en række regionale aktører skal afklare, hvilken beliggenhed der vil være mest hensigtsmæssig. Det handler bl.a. om, at der skal være et hospital med et forskningsfagligt miljø i nærheden, og helst i en by, hvor der er et sundhedsfagligt uddannelsesmiljø i forvejen. Desuden spiller gode transportmuligheder til og fra København selvfølgelig også en rolle,” siger Andreas de Neergaard og tilføjer:
”Faktisk rummer overflytningen en række muligheder for at styrke kontakten til de kliniske fagmiljøer på sygehusene – det ser vi meget frem til at kigge på sammen med de uddannelsesansvarlige.”
Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvornår overdragelsen af uddannelsen og medarbejderne skal finde sted.
Kontaktinformation:
For mere information kontakt:
Dekan Andreas de Neergaard, e-mail: neergaard@ruc.dk, mobil: 2443 4331 / 4674 3020