RUC-forskningsteamet på konference i Malta
Her præsenterede de forskellige aspekter af projektet i en større international forskningskontekst.
Under konferencens tre dage deltog vi med tre forskellige oplæg og en samskabende workshop.
I et oplæg med titlen: Dancing with Parkinson’s: co-creating knowledge with roots in participants’ bodily, sensory and aesthetic experiences illustrerede Louise, hvordan teamet integrerer kritiske analyser af spændingerne i samskabelsen af viden i den løbende forskningsproces. Målet med disse analyser er at arbejde ud fra dialogiske etiske principper samt at skabe indsigter i samskabelse.
I et andet oplæg, Dialogic arts-based methodologies: Ethical questions on facilitating workshop groups in a collaborative research project, beskrev Lisbeth nogle af de erfaringer, vi i projektet har opnået igennem afholdelse af den første runde af fortællerværkstederne.
Et tredje oplæg med titlen: Embodied Practices of Prosthesis, tog udgangspunkt i nogle af de teoretiske diskussioner, der kommer fra forskningsfeltet kritiske handicapstudier, som Maria bruger til at analysere Parkinsondans i en kommende forskningsartikel.
RUC-forskningsteamet stod også for en samskabende workshop: Developing collaborative research practices through autoethnography. Her inviterede vi andre forskere til at afprøve autoetnografisk skrivning – en forskningsmetode, som bygger på selvrefleksion og dialogbaserede skriveteknikker. Desuden illustrerede vi, hvordan vi bruger autoetnografisk skrivning i projektet til at arbejde med dialogiske etiske principper og blive klogere på, hvad samskabelse går ud på.