Intro til uddannelsen

Vil du arbejde med bæredygtige digitale transformationer i virksomheder og organisationer? På kandidatuddannelsen i Digital Transformation lærer vi dig at skabe digitale løsninger, der gør en positiv forskel i verden.
Kandidatuddannelse i Digital transformation - hvad er det?

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og den position forpligter os til også at vise vejen til en mere bæredygtig digital udvikling. På kandidatuddannelsen i Digital Transformation arbejder vi med at udvikle og designe bæredygtige digitale løsninger.

Faglig profil

Digital Transformation er den eneste kandidatuddannelse i Danmark med fokus på bæredygtig digital transformation. Hos os får du kernefaglighederne fra informatik og datalogi, kombineret med indsigt i design og inddragelse af bæredygtighedsperspektiver i alle led af processen.  Vi arbejder med bæredygtighed i den enkelte digitale løsning, fx ved at overveje det energiforbrug, der går ind i produktet, eller ved at udvikle konkrete værktøjer, der kan hjælpe mennesker til at leve mere bæredygtigt. Og vi tænker bæredygtighed som et bredere princip i produktionsprocessen, hvor vi arbejder med at genbruge processer, ideer og materialer og tænke langsigtet om de udfordringer, vi prøver at løse med vores produkt.

Hos os lærer du derfor at gentænke værdiskabelsesprocessen for digital udvikling og arbejde med samspillet mellem mennesker, teknologi og processer i de konkrete løsninger. Vi arbejder både med praksisrettede og forskningsbaserede design- og udviklingsmetoder og med klassiske og agile metoder, blandt andet rapid prototyping og design sprint. Vi klæder dig på til at skabe sammenhæng mellem digitale anvendelsesmuligheder og konkrete behov, designe og udvikle digitale løsninger, og sammentænke forretning, it og bæredygtighed. Du lærer kort sagt at skabe digitale løsninger, der gør en konkret og meningsfuld forskel i verden.

Du kan specialsere dig inden for Digital ledelse eller Digital design. Gennem valgfag og semesterprojekter kan du inddrage elementer fra begge specialiseringer og på den måde udvikle din egen profil.

Din hverdag på studiet 

Vores studiemiljø er befolket af mennesker, der betragter teknologien som et middel, ikke et mål. Vi elsker at udvikle, kode og designe, men vi gør det altid med udgangspunkt i de mennesker og organisationer, der i sidste ende gerne skulle få glæde af vores løsninger. Du vil møde studerende, der gerne vil ændre verden til det bedre gennem teknologi, og hos os er der på alle måder plads til den slags ambitioner. Også fysisk har vi fine faciliteter med fri adgang til vores eget Flex Lab, RUC’s FabLab og Open Entrepreneurship Lab.

Vi har et godt socialt miljø med tæt kontakt mellem studerende og undervisere. Du vil møde en engageret gruppe forskere med meget forskellige baggrunde, og med interesser spændende fra Grøn it til Smart Cities. Vi ved, at det kræver en tværfaglig tilgang at skabe bæredygtige digitale løsninger, og derfor inviterer vi også undervisere fra andre fag, bl.a. Virksomhedsstudier og Performance Design. Vi holder jævnligt faglige seminarer eller inviterer alumner, som fortæller om vejen fra studiet til job. Hvert semester holder vi Digitaliseringscamp, hvor små og mellemstore virksomheder pitcher deres konkrete cases og problemstillinger til de studerende. Her er der rig mulighed for at finde samarbejdspartneren til dit næste projekt, ligesom du også kan trække på vores solide netværk i forskellige brancher.

Karriere og kompetencer

Som kandidat i Digital Transformation er du efterspurgt i alle virksomheder, der bruger digitale løsninger – og det gør langt de fleste. Du kan arbejde i alle dele af den digitale værdikæde, fra at styre it-porteføljen i en virksomhed og til at udvikle og implementere nye digitale løsninger på tværs af brancher og sektorer, både i offentlige og private virksomheder. Vores kandidater arbejder ofte med it- og enterprisearkitektur, forretningsudvikling, product design og digital udvikling, samt implementering af it-løsninger. Eksempler på jobs er bl.a.:

  • Produktudvikler i BEC, med fokus på teknologi til finansvirksomheder
  • Digitaliseringskonsulent i Økonomistyrelsen, med fokus på digitale systemer til statslige arbejdspladser
  • It-projektleder på Kristeligt Dagblad, med fokus på at optimere udgivelsesprocesser
  • Strategikonsulent i Implement Consulting Group, med fokus på digitale løsninger til kunder

Folder om uddannelsen