Gå til hovedindhold
Vis hovedmenu
RUC baggrundsgrafik

Intro: Det særlige ved en kandidatuddannelse på Roskilde Universitet

studerende med computer ved bord

Du bliver problemløser

Bæredygtige løsninger på fremtidens store udfordringer kan ikke løses med én faglighed alene. Derfor er alle vores uddannelser tværfaglige, så du bliver klædt på til at løse virkelighedens komplekse problemer.

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål

For at løse et problem skal du lære at stille de rigtige spørgsmål. Det lærer du gennem projektarbejde. Her arbejder du dybt og udforskende med en problemstilling, du og din gruppe selv vælger. Undervejs bliver I vejledt af en af vores dygtige forskere. Projektarbejdet ligner ikke det, du er vant til fra din ungdomsuddannelse. Du er sammen med andre, som brænder for det samme som dig. I vælger selv, hvad I skal arbejde med. Og du kommer mere i dybden med løsningerne.

En kandidatuddannelser er inddelt i fire semestre

To fag- én kandidatuddannelse

Mange af vores kandidatuddannelser er tværfaglige og består af to fag, som du bliver kandidat i. Vi udbyder også kandidatuddannelser med hovedfokus på et fag, integreret med elementer fra andre fagligheder. Her bliver du kandidat i et fag.

Hvad vil du i virkeligheden?

På Roskilde Universitet uddanner vi dig til at arbejde med virkelighedens problemer

Portræt af kandidatstuderende i Sundhedsfremme og medicinalbiologi
Kandidatstuderende i Medicinalbiologi + Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier

Hvad optager Jane, der læser kandidat i Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier + Medicinalbiologi?

Billede af kandidatstuderende Thor stående ved vindue 2016
Kandidatstuderende i Geografi + Plan, By og Proces

Hvad optager Thor, der læser kandidat i Geografi + Plan, By og Proces?

Portræt af kandidat i Internationale Udviklingsstudier & Kultur- og Sprogmødestudier
Kandidatstuderende i International Development Studies + Kultur- og Sprogmødestudier

Hvad optager Laura, der læser kandidat i International Development Studies + Kultur- og Sprogmødestudier?

Samarbejde med virksomheder

Via dit projektarbejde kan du indgå et samarbejde med en virksomhed

Undervejs i din kandidatuddannelse kan du gennem dit projektarbejde samarbejde med virksomheder og organisationer om innovative løsninger på væsentlige problemstillinger. Du kan bringe din uddannelse i spil i den virkelige verden, allerede mens du studerer. Det giver dig et solidt netværk og gør dig klar til at bruge din uddannelse fra første dag som færdiguddannet.

ruc baggrundsgrafik

Åbent hus på kandidatuddannelserne