Gå til hovedindhold
Vis hovedmenu
RUC baggrundsgrafik

Intro: At læse kandidat på Roskilde Universitet

studerende med computer ved bord

Du bliver problemløser

Bæredygtige løsninger på fremtidens store udfordringer kan ikke løses med én faglighed alene. Derfor er alle vores uddannelser tværfaglige, så du bliver klædt på til at løse virkelighedens komplekse problemer.

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål

For at løse et problem skal du lære at stille de rigtige spørgsmål. Det lærer du gennem projektarbejde. Her arbejder du dybt og udforskende med en problemstilling, du og din gruppe selv vælger. Undervejs bliver I vejledt af en af vores dygtige forskere. Du er sammen med andre, som brænder for det samme som dig. I vælger selv, hvad I skal arbejde med. Og du kommer mere i dybden med løsningerne.

Grafik som viser, at en kandidatuddannelse på RUC er inddelt i fire semestre

To fag- én kandidatuddannelse

Mange af vores kandidatuddannelser er tværfaglige og består af to fag, som du bliver kandidat i. Vi udbyder også kandidatuddannelser med hovedfokus på et fag, integreret med elementer fra andre fagligheder. Her bliver du kandidat i et fag.

Hvad vil du i virkeligheden?

På Roskilde Universitet uddanner vi dig til at arbejde med virkelighedens problemer

Portæt af cand.comm. Esben Licht
Karriereprofil Esben Licht

Esben er cand.comm. i Kommunikation + Performance Design. Han har sit eget konsulentfirma og t-shirt-trykkervirksomhed.

"Jeg har lært, hvordan vi i mine virksomheder skal kommunikere og ramme de rigtige mennesker og kunder."

Portræt af Petra Marie Bohm HR-konsulent i IKEA
Karriereprofil Petra Marie Bohm

Petra er cand.soc. i Virksomhedsstudier + Arbejdslivsstudier og arbejder som HR-konsulent i IKEA Danmark.

"Virksomhedsstudier har givet mig viden om HR - og Arbejdslivsstudier om det gode arbejdsmiljø."

Portræt af Anders Bjørn Rørbæk
Karriereprofil Anders Bjørn Rørbæk

Anders er kandidat i Computer Science + Performance Design. Han arbejder med Virtual Reality-oplevelser og softwareudvikling.

"Min uddannelse har givet mig en helt unik profil i forhold til at arbejde og udvikle software til Virtual Reality, som jeg ikke har kunnet få andetsteds."

Samarbejde med virksomheder

Via dit projektarbejde kan du indgå et samarbejde med en virksomhed

Undervejs i din kandidatuddannelse kan du gennem dit projektarbejde samarbejde med virksomheder og organisationer om innovative løsninger på væsentlige problemstillinger. Du kan bringe din uddannelse i spil i den virkelige verden, allerede mens du studerer. Det giver dig et solidt netværk og gør dig klar til at bruge din uddannelse fra første dag som færdiguddannet.

ruc baggrundsgrafik

Åbent hus på kandidatuddannelserne