Forskningscenter > PandemiX Center > Nyhed

Hvor mange har været smittet siden 1. oktober, og hvor gamle er de? Her er et overblik

Der har været mange COVID-19 smittede de sidste uger, og der er udsigt til fortsat vækst i antallet af smittede. PandemiX postdoc Rasmus Kristoffer Pedersen har lavet figurer, der giver overblik over smitteudviklingen siden 1. oktober 2021 fordelt på aldersgrupper.
Grafen viser antal smittede fordelt på aldersgrupper
Kumuleret antal smittede siden uge 40 (2021) som andel af antal borgere i aldersgruppen (%). Lavet af Rasmus Kristoffer Pedersen


Der har været mange COVID-19 smittede de sidste uger, og der er udsigt til fortsat vækst i antallet af smittede. Men hvor mange har egentligt være smittet siden 1. oktober 2021, og hvor gamle er de? PandemiX postdoc Rasmus Kristoffer Pedersen har lavet figurer, der giver overblik.

Gå til Rasmus Kristoffer Pedersens Twitter-opslag for at se figurer over det faktiske antal af smittede fra uge til uge fordelt på aldersgrupper - også med højdetagen for aldersgruppernes størrelser. Se desuden en figur af de kumulerede antal smittede siden pandemiens begyndelse (i den opgørelse tæller re-infektioner dobbelt).

Data brugt i figurerne er fra SSI's overvågningsdata, dashboard-zip. Fil fra regionalt dashboard. Procent smittede er blot "Smittede per 100.000" divideret med 1000.