Forskningsprojekt > At danse med Parkinson > Nyhed

Fortællerværksteder forår 2020 – vi udvikler den kommende tegneserie (grafisk fortælling)

Vi holder fortællerværksteder i 2020 for at udvikle karakterer og handlingsforløb til vores kommende bog med grafiske fortællinger – historier i tegneserieform om dansens betydning i hverdagen med Parkinson.
tegning af hænder på tastatur
I forbindelse med udvikling af karakterer, samskaber værstedsdeltagerne ideer om karakterer og beskrivelser af hverdagen med Parkinson. Tegning: Thomas Vium

Fortællerværkstederne danner ramme for kreativt at omsætte den viden, vi sammen har skabt i 2019. I 2020, udvikler vi vores bog i form af en tegneserie (grafisk fortælling). Ideen er, at bogen vil kunne bruges både af mennesker med Parkinson og deres familier, af fagfolk, og øvrige læsere. Formålet med bogen er at give indblik og forståelse for, hvad Parkinsonsdans gør, fortalt fra dansernes perspektiver.

Vi har allerede afholdt 2 møder af tre timers varighed med fokus på at udvikle karakterer (eller hovedpersoner). Vi har afholdt to værkstedsmøder, den 4. og 6. marts, 2020. Tak for nogle kloge, inspirerende og morsomme indslag fra deltagerne.

Lisbeth Frølunde var tovholder på værksteder i marts i samarbejde med Maria Bee Strynø-Christensen og Louise Phillips fra forskningsteamet og projektets to grafiske kunstnere, Clara Jetsmark og Thomas Vium. Mødestedet var Handicapforeningernes Hus. Vi fik praktisk støtte fra Rie Hovmann Rasmussen fra RUC og Parkinsonforeningen -  tak for det.