Kaspar Mørk Arianto
Kaspar er PR- og kommunikationsrådgiver hos Løgismose Meyer
Master i Professionel Kommunikation er en forskningsbaseret, videregående uddannelse i kommunikation for dig med erhvervserfaring.
I denne uddannelse vil du komme til at arbejde både teoretisk, metodisk, strategisk og praktisk med kommunikation. Det betyder, at du bliver klædt på til at kunne analysere, producere og facilitere kommunikationsprocesser og -produkter.
Allerede fra første dag præsenterer vi dig for konkrete værktøjer som du kan implementere direkte, uanset om du arbejder med ledelse, har en tværfaglig medarbejderrolle eller er i en anden position, hvor du arbejde med kommunikation.
Uddannelsen veksler mellem weekendseminarer og virtuel studietid, så du har mulighed for at tilrettelægge din studietid i forhold til arbejds- og familieliv.
I løbet af uddannelsen kommer du til at arbejde med forskellige forståelser af kommunikation og hvordan mening skabes mellem mennesker. Du kommer til at beskæftige dig med, hvordan forskellige skriftlige og visuelle virkemidler spiller sammen med kontekst, målgruppe og afsender i analog og digital kommunikation.
Du får indsigt i målgruppeanalyse, tværmedialitet, kommunikation på sociale medier, æstetik, reception og storytelling. Desuden kommer du til at analysere og producere forskellige typer af kommunikation.
Organisationskommunikation og kommunikation i forandringsprocesser er i fokus på Master i Professionel Kommunikation. Du får viden og erfaring som gør dig tydeligere og mere responsiv som leder, både i kommunikationen med medarbejdere og på tværs i organisationen.
Du får kendskab til landskabet af organisationsteori og går i dybden med at se på kommunikation som selve dét, der konstituerer organisationen. På uddannelsen går vi også tæt på facilitering af kollektive processer i organisationen, og vi arbejder med betydningen af forestillinger og forventninger, strategi, emergens, planlægning og facilitering, problemopfattelse, beslutningstagning, diskursiv magt, deltagelse, narrativitet, forskel, kontekst og ledelse.
Gennem hele uddannelsen er der fokus på mundtlig kommunikation, hvor du træner og får respons på din egen kommunikation. Forandringen i din egen kommunikation er ofte tydelig for dine kolleger og ledere på arbejdspladsen, allerede mens du er i gang med uddannelsen i professionel kommunikation.
En vigtig del af uddannelsen er projektarbejdet på 2. og 4. semester, hvor du samarbejder med nogle af dine medstuderende om et større selvvalgt projekt. Her fordyber I jer i en selvvalgt problemstilling, som kan være aktuel på jeres arbejdsplads, og I har en vejleder tilknyttet.
På 2. semester arbejder I med et projekt, hvor I dokumenterer og reflekterer over jeres erfaringer med at planlægge og udforme et kommunikationsprodukt i en bestemt sammenhæng og rettet mod en bestemt målgruppe. På 4. semester skriver I et masterprojekt, hvor I får mulighed for at vise, at I formår at arbejde praktisk og analytisk med kommunikation i en forandringsproces.
En Master i Professionel Kommunikation kan bruges i mange forskellige jobfunktioner, og du kan selv tone uddannelsen, så den passer til dig. Du kan for eksempel bruge uddannelsen, hvis du arbejder med:
Du skal regne med, at uddannelsen kræver:
Undervisning og vigtige datoer på uddannelsen
Deltagerne på Master i Professionel Kommunikation kommer fra både den private og den offentlige sektor. De er voksne i alderen 27-65 år, og de har vidt forskellige job. Her er et udpluk:
Der findes forskellige muligheder for at få dækket dele af eller hele prisen for uddannelsen. Læs mere om støttemuligheder.
Følg Master i Professionel Kommunikation på Facebook. og følg uddannelseskoordinator Sine Dybdahl Madsen på LinkedIn
Studieordningen er den juridisk bindende beskrivelse af uddannelsen.
På MPK-uddannelsen arbejder vi med evaluering af såvel undervisnings- som projektarbejdsforløb. Vi foretrækker kvalitativ evaluering, da vi som uddannelse ønsker at få indgående indsigt i, hvad de studerende oplever at lære, hvordan de oplever kvaliteten, og hvilke forhold de eventuelt ønsker ændret.
Her finder du oplysninger om, hvordan vi arbejder med uddannelsesevaluering, samt de studerendes evalueringer af MPK fra de seneste årgange.
RUC har et uddannelseskvalitetssystem, som sikrer, at uddannelserne hele tiden er af høj kvalitet og løbende udvikler sig.
Sådan arbejder RUC med uddannelseskvalitet
Vi behandler ansøgninger om optagelse løbende, og vi vurderer hver enkelt ansøger på individuelle kvalifikationer. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.
1. juni kl 12
1. year | 2. year | ||
---|---|---|---|
1. semester | 2. semester | 3. semester | 4. semester |
Netforløb Kommunikation i relationer 5 ECTS |
Projektforløb med selvvalgt problemstilling og Forelæsninger Videnskabsteori, Argumentation, Retorik, Receptionsanalyse 15 ECTS |
Netforløb Kommunikation i organisationer 5 ECTS |
Masterprojekt med selvvalgt problemstilling og Forelæsninger VIdenskabsteori, Krisekommunikation, Aktuelle emner 15 ECTS |
Netforløb Kommunikation i analoge og digitale medier 10 ECTS |
Netforløb Kommunikation i faciliteringsprocesser 10 ECTS |
||
3 weekendseminarer Mundtlig kommunikation, facilitering og selvledelse |
4 weekendseminarer Mundtlig kommunikation, facilitering og selvledelse |
3 weekendseminarer Mundtlig kommunikation, facilitering og selvledelse |
4 weekendseminarer Mundtlig kommunikation, facilitering og selvledelse |
Et studieforløb på Master i Professionel Kommunikation er fordelt på fire semestre. Hvert semester rummer 15 ECTS point og afsluttes med en prøve, hvor der gives karakter efter 7-trins skalaen.
Kaspar er PR- og kommunikationsrådgiver hos Løgismose Meyer
På Master i Professionel Kommunikation benytter vi undervisningsformer, som understøtter vores mål om at udvikle reflekterende praktikere: Dialog, refleksion og selvstændig stillingtagen, initieret og understøttet af kompetent vejledning fra kvalificerede forskere.
Han tror nemlig på en myte om effektiv kommunikation i forandringsprocesser. Her er 3 bud på, hvad han kan gøre for at få opbakning til sit projekt.
Undervisning, optagelse og administration
Uddannelseskoordinator Sine Dybdahl Madsen // Tlf.: 4674 3030 // E-mail: dybdahl@ruc.dk
Fagligt indhold
Studieleder Jonas Gabrielsen // Tlf: 2324 3760// E-mail: jonasg@ruc.dk
Mød os
Ring og aftal et møde, når det passer dig: Hør om uddannelsen, studiemiljøet og hvordan du får studietid til at passe sammen med arbejde og familieliv.
Læs om betalingsbetingelser for masteruddannelser på RUC og om de forskellige muligheder for at få dækket hele eller dele af prisen for uddannelsen.
Vi behandler ansøgninger om optagelse løbende, og vi vurderer hver enkelt ansøger på individuelle kvalifikationer.