| Nyhed

RUC søger ny bestyrelsesformand

Roskilde Universitet har pr. 1. december 2020 brug for en ny bestyrelsesformand. Rektor opfordrer potentielle kandidater til at indstille sig til posten. Den nye bestyrelsesformand skal bl.a. sikre implementeringen af universitetets nye strategi ’RUC 2030’.
kvadratroden
Til december har nuværende bestyrelsesformand Erik Jacobsen siddet to perioder på bestyrelsesposten, og derfor søger Roskilde Universitet nu en ny bestyrelsesformand.

Det skal være en stærk lederprofil med både politisk tæft, gode relationelle kompetencer og stor indsigt i samfundsforhold, der overtager bestyrelsesposten på RUC. 1. december 2020.

Det fremgår af stillingsannoncen for Roskilde Universitets nye bestyrelsesformand

”Vi sætter barren meget højt og leder efter en kandidat, der kan opbygge relationer og skaffe optimale rammer for et progressivt universitet, der leverer fremtidens uddannelser. RUC skaber stor værdi for samfundet og har stærke samarbejder ud af huset, og de kendetegn skal vi sætte endnu mere strøm til i de kommende år. Her kommer bestyrelsesformanden til at spille en central rolle,” siger rektor Hanne Leth Andersen.

RUC’s ledelse er pt. i gang med at udarbejde en ny strategi, der skal sætte retningen for universitetet frem til 2030. Den nye strategi ’RUC 2030’ vedtages på et bestyrelsesmøde 1. april 2020. Strategien har bl.a. fokus på forskning i tæt relation til de store udfordringer i samfundet, til borgerne, virksomhederne og Region Sjælland.

Den nye bestyrelsesformand skal afløse Erik Jacobsen, som har siddet to perioder (otte år) på bestyrelsesposten og derfor ikke kan forlænges.

Mere information

For yderligere information kontakt:
Universitetsdirektør Peter Lauritzen, e-mail: pl@ruc.dk, mobil: 4080 3690