| Nyhed

Roskilde Universitet på Forskningens Døgn 2019

Roskilde Universitet fejrer forskningen sammen med landets andre forskningsinstitutioner. Det sker på Forskningens Døgn - en landsdækkende videnskabsfestival, som afholdes 24. - 30. april. 
Petriskål på sort baggrund


Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn har blandt andet til formål at hylde nysgerrigheden bag forskning og at bringe forskerne og befolkningen tættere på hinanden. På Forskningens Døgn kan du opleve mange forskellige arrangementer, som viser forskningen frem til unge, børn og voksne i alle aldre. 

Roskilde Universitet er til stede rundt omkring på Sjælland. Du kan blandt andet møde os her:
 


Alle arrangementer til Forskningens Døgn 2019

 
Om Forskningens Døgn

Fra Forsknings Døgns hjemmeside: Forskningens døgn er en videnskabsfestival over syv døgn. Festivalen afholdes hvert år i hele landet. I 2019 afholdes Forskningens Døgn fra 24. april - 30. april

  • Forskningens Døgn har til formål at:
  • hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
  • etablere mødesteder for forskere og befolkning
  • sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
  • inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere

Læs mere på Forskningens Døgns hjemmeside

 
Forskningsbaseret uddannelse på Roskilde Universitet

Alle uddannelser på Roskilde Universitet er forskningsbaserede. Det betyder blandt andet, at man som studerende bliver undervist og vejledt af aktive forskere, og at man i løbet af sin RUC-uddannelse kan være tæt knyttet til universitetets forskningsmiljøer. Gennem problemorienteret projektarbejde får man som studerende selv mulighed for at bedrive forskning og skabe ny viden.
 
I artiklen 'Forskning og uddannelse går hånd i hånd på RUC’s miljøuddannelser' fortæller forsker Kristian Syberg om, hvad det betyder, at en uddannelse er forskningsbaseret.