| Forskningsnyt

Ny bog sætter fokus på forandringsarbejde i organisationer

Anita Mac og Sabine Madsen fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet, udgiver ny undervisningsbog d. 15. juni på forlaget Samfundslitteratur.
Forandringsforståelse
Forskere fra RUC udgiver ny bog om forandringsarbejde.


Forandringsarbejde er en svær disciplin for både ledelse og medarbejdere. Samtidig er der et stigende behov for organisatoriske forandringer, blandt andet som følge af hastige ændringer og løbende nye tendenser inden for teknologi, forbrug og politik i det omgivende samfund.

Derfor er det vigtigt at forstå, hvordan man kan analysere og arbejde med organisatoriske forandringer i en kompleks og dynamisk virkelighed.

Ny bog af lektor Anita Mac og ekstern lektor Sabine Madsen bearbejder viden fra forskellige fagområder, der skal skabe en sammenhængende forståelse af forandring.

Bogen ’Forandringsforståelse’ omhandler:

  • hvad det vil sige at forandre organisationer i forhold til forskellige typer af forandringer
  • hvordan man kan foretage omverdensanalyser med henblik på at iværksætte relevante organisatoriske forandringer
  • hvordan man kan kvalificere, konkretisere og realisere større, planlagte forandringer, så de bliver meningsfulde for så mange organisationsmedlemmer og interessenter som muligt
  • hvordan man kan arbejde med involverende processer, der skaber resultater i form af ny og hensigtsmæssig arbejdspraksis.

Disse temaer foldes ud ved hjælp af udvalgte teorier og metoder, der omhandler bl.a. plan- og procesorienterede tilgange, kompleksitets- og omverdensforståelse, fremtidsorienteret strategiarbejde, brugerdrevet forandring og involvering.

Læs mere om bogen

Mere info:

Kontakt Anita Mac eller Sabine Madsen, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.