Ph.d.-studerende Christian Aabro
Ny ph.d. undersøger pædagogers faglighed i koncepternes tidsalder

Koncepter og programmer bruges som aldrig før i danske dagtilbud. I en ny ph.d. vil Christian Aabro undersøge, hvad denne fremkomst betyder for den pædagogiske profession, og om der er tale om ny form for faglighed.

Gummistøvle - Colourbox
Pædagogers legitimering tager tid fra børnene

Ved at sammenligne oplevelsen af egen faglighed blandt to generationer af pædagoger har RUC's Jo Krøjer gjort sig interessante opdagelser. Og det samme har undersøgelsens pædagoger.

CEDIF Bogforside Det store blandt de små
Ny bog om små børns venskaber

Børns venskaber har enorm betydning, men er ikke altid til at få øje på for voksne. I en ny antologi går en række forskere i børnehøjde og ser nærmere på små børns vigtige relationer og voksnes mulighed for at støtte op om dem.

Nyheder fra centret

Børn leger med trafiklys

Forskere: De gode intentioner i ny dagtilbudslov må ikke gå tabt i praksis

RECE 2018

RECE 2018: Vær med til at gentænke dagtilbudspædagogik

Ph.d.-studerende Christian Aabro

Ny ph.d. undersøger pædagogers faglighed i koncepternes tidsalder

Forskning

Læs udvalgte udgivelser og bliv klogere på forskningsprojekter ved Center for Daginstitutionsforskning

Centrets forskere

Mød forskernetværket

Se hvilke forskere, der er tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning, og de forskningsfelter de arbejder inden for.

Samarbejdspartnere

Center for Daginstitutionsforskning er et samarbejde mellem Roskilde Universitet, Aarhus Universitet (DPU) og Professionshøjskolerne.

Følg os

Center for Daginstitutionsforskning er fysisk placeret på Roskilde Universitet på Institut for Mennesker og Teknologi.

Ved generelle henvendelser til centeret, vil vi bede jer skrive til cedif-sekr@ruc.dk.

Centerleder

Annegrethe Ahrenkiel