Vuggestueliv, omsorg, følelser og relationer
Ny bog sætter ord på omsorgsarbejdet i vuggestuen

I sin nye bog ”Vuggestueliv – omsorg, følelser og relationer” giver forsker Thomas Gitz-Johansen en praktisk og teoretisk indsigt i pædagogers omsorgsarbejde i vuggestuen med baggrund i eget feltarbejde og tilknytningsteori.

To børn på eng
Artikel
9 nye forskningsprojekter: fra hjemmelæring og flygtningebørn til uddannelse og normeringer

Center for Daginstitutionsforskning har netop godkendt ni nye forskningsprojekter, der starter i 2019. Projekterne spænder bredt fra temaer som læringskufferter og flygtningebørns møde med børnehaven til normeringers betydning og pædagoguddannelsens udfordringer.

Lektor DPU Bjørg Kjær
Artikel
Forsker: Diagnosekulturen påvirker forældre og pædagogers forestilling om det (skole)parate barn

Det normale og det skoleparate barn er i dag ’det sociale barn’. Men at blive set som et socialt barn er ikke nogen let sag i en dagtilbudsvirkelighed, hvor diagnoser byder sig til som forklaringer på upassende adfærd. Vi har interviewet forsker Bjørg Kjær om pædagoger og forældres arbejde med ’de sære børn’.

Ph.d.-studerende Christian Aabro
Artikel
Ny ph.d. undersøger pædagogers faglighed i koncepternes tidsalder

Koncepter og programmer bruges som aldrig før i danske dagtilbud. I en ny ph.d. vil Christian Aabro undersøge, hvad denne fremkomst betyder for den pædagogiske profession, og om der er tale om ny form for faglighed.

Nyheder fra centret

Vuggestueliv, omsorg, følelser og relationer

Ny bog sætter ord på omsorgsarbejdet i vuggestuen

RECE konferencen 2018

Forsker til international konference: Vi skal huske børneperspektivet

To børn på eng

Forskning

Læs udvalgte udgivelser og bliv klogere på forskningsprojekter ved Center for Daginstitutionsforskning

Centrets forskere

Mød forskernetværket

Se hvilke forskere, der er tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning, og de forskningsfelter de arbejder inden for.

Samarbejdspartnere

Center for Daginstitutionsforskning er et samarbejde mellem Roskilde Universitet, Aarhus Universitet (DPU) og Professionshøjskolerne.

Følg os

Center for Daginstitutionsforskning er fysisk placeret på Roskilde Universitet på Institut for Mennesker og Teknologi.

Ved generelle henvendelser til centeret, vil vi bede jer skrive til cedif-sekr@ruc.dk.

Centerleder

Annegrethe Ahrenkiel