Intro til uddannelsen

En bæredygtig verden kræver bæredygtige virksomheder.
Kandidatuddannelse i Virksomhedsledelse - hvad er det?

Virksomheder skal sælge produkter og serviceydelser, være innovative og have etikken i orden. De skal bidrage til den grønne omstilling, sikre ansattes løn- og arbejdsvilkår og individuelle udviklingsmuligheder – og så skal de være en god forretning. Det stiller store krav til virksomhedernes viden om ledelse, innovation, organisation, finansiering, strategi og marketing og evne til at agere på strategiske og samfundsmæssige udfordringer. Brænder du for at studere og arbejde med disse problemstillinger, så er Virksomhedsledelse (cand.merc.) noget for dig.

På Roskilde Universitet får du en cand.merc.-uddannelse inden for ledelse, strategi, organisation, innovation, marketing, regnskab og finansiering, og du får også mulighed for at specialisere dig inden for netop det aspekt af virksomhedsledelse, du brænder for. Vi tager udgangspunkt i virkelighedens ledelsesudfordringer og arbejder bredt med virksomheders strategier og forandringsprocesser, f.eks. når det gælder bæredygtighed, digitalisering og CSR (Corporate Social Responsibility).

Når du læser Virksomhedsledelse, bliver du en del af et hold og nogle grupper, der brænder for faget. Du kommer tæt på forskerne til forelæsninger, seminarer og vejledermøder, hvor vi sidder ganske få og arbejder sammen om konkrete problemstillinger. Vores studieform stiller krav til, at du kan lede og drive dig selv og fremfor alt samarbejde med andre. Vi har en tværfaglig tilgang og blandt dine undervisere er både cand.merc.’ere, økonomer, sociologer og filosoffer. Tværfagligheden giver dig god mulighed for at opbygge den profil, du ønsker. Vi ruster dig til at praktisere ledelse i dens mange former.

Din hverdag på studiet 

Når du studerer Virksomhedsledelse bliver du en del af et stærkt netværk. I din hverdag kommer du til at kende og samarbejde tæt med dine medstuderende og dine undervisere. Vi afholder løbende faglige og sociale events, hvor du f. eks kan møde virksomheder og virksomhedsledere eller være med til at fejre de nye cand.merc.’ere. Studenterhuset har i øvrigt universitets bedste kaffe og er et yndet sted for studenteraktiviteter. 


  Se også:

  Folder om kandidatuddannelsen Virksomhedsledelse

  Karriere

  Som kandidat i Virksomhedsledelse kan du analysere, understøtte, udvikle – og udøve – ledelsesrollen i alle slags virksomheder. Du kan træde ind i maskinrummet i en organisation, eller du kan sætte rammerne om fremtidens erhvervsliv i en offentlig myndighed, rådgive virksomheder i et konsulenthus eller dokumentere erhvervsudviklingen i en analyseinstitution. Uddannelsen kvalificerer dig til at læse en ph.d. og forfølge en forskerkarriere. 

  Vores kandidater får ofte opgaver indenfor forretningsanalyse, projektledelse, økonomi- eller regnskabsanalyse, finansiel analyse, marketing og kommunikation, eller virksomhedsrådgivning. Typiske jobtitler kan være:

  • Management consultant (konsulentvirksomhed)
  • Ledelseskonsulent (offentlig myndighed)  
  • Direktør (selvstændig virksomhedsejer)
  • Specialkonsulent i HR (hospital)  
  • Produktchef (privat virksomhed)
  • ALM offcier (antihvidvask; finansvirksomhed)
  • Senior specialist advisor (finansvirksomhed)  
  • Portfolio manager (privat virksomhed)

   

  Fakta om uddannelsen

  Kandidatgrad: Cand.merc.

  Undervisningssprog: Dansk