Vil du arbejde med kunstig intelligens, robotter, big-data, it-sikkerhed, vidensrepræsentation og vidensmodellering?

Mere end nogen sinde før forudsætter vores forståelse af verden, at vi forstår de teknologier, som i stadig stigende grad definerer den. Data er nøgleordet. Internettet, kunstig intelligens, robotter og så videre lover på den ene side en lys og lovende fremtid, men i horisonten anes mørke skyer. For hvad med datasikkerhed, privacy, intellektuelle rettigheder- hvordan bør vi sikre disse elementer.

Er data den nye kapital, der giver nye velfærdsmuligheder, eller øger den social og økonomisk ulighed?Hvordan skal vi forholde os til virtual reality, er teknologiens fremskabte universer del af vores virkelighed og bevidsthed? Er kunstig intelligens og robotter venner eller fjender?

På Kandidatuddannelsen Filosofi og Videnskabsteori + Computer Science (Datalogi) lærer du ikke alene at tilrettelægge, styre og planlægge softwareudviklingsprojekter, men også at forholde dig undersøgende og kritisk til den filosofiske og etiske side af disse aktiviteter.

Du får indsigt i identifikation og refleksion over filosofiske og videnskabsteoretiske problemstillinger, som du kan anvende til at reflektere over det teknologiske vidensområde og sætte det under debat. Du udvikler kompetencer til at vurdere værdimæssige spørgsmål i relation til udviklingen af datalogiske systemer og får redskaber til at analysere og evaluere datasystemers samfundsmæssige betydning.

Du lærer desuden at anvende state-of-the-art metoder og teknikker til analyse og konstruktion af it-systemer, hvor du med et filosofisk blik kan sætte dig kritisk og systematisk ind i nye datalogiske fagområder som eksempelvis robotter, kunstig intelligens, programmeringssprog, webteknologier, parallel beregning, mobile computere, sociale netværk, virtual reality, big-data, it-sikkerhed, vidensrepræsentation og vidensmodellering samt formel logisk ræsonnement.

Følg os: Følg Filosofi og Videnskabsteori på Instagram og Facebook

Uddannelsen giver dig en bred vifte af jobmuligheder inden for it-branchen som:

• Underviser
  • It-udvikler
  • Programmør
  • IT-arkitekt
  • Rådgiver i private virksomheder og offentlige institutioner, som arbejder med big-data, komplekse it-journaliseringprocesser, it-sikkerhed, eller salg af it-løsninger
  • Forretningsudvikler af It-løsninger inden for sundhedssektoren, diverse statistik- og analyseinstitutter, og hos etablerede eller entreprenante software-udviklere
  • Projektleder i private virksomheder og offentlige institutioner omkring It-relaterede arbejdsopgaver

Kandidatuddannelsen giver forudsætning for at påbegynde en forskeruddannelse (ph.d).

Undervisere Filosofi og Videnskabsteori

Undervisere Computer Science (Datalogi)

Fakta om uddannelsen

Kandidatgrad: cand.mag. i Filosofi & Videnskabsteori og Datalogi