Arrangement
18. august: Tiltrædelsesforelæsning ved Professor MSO Kristine Niss med efterfølgende reception

Kristine Niss er tiltrådt som professor MSO i Experimental Physics of Amorphous and Soft Materials ved Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet, den 1. maj 2017.

Arrangement
25. august: Tiltrædelsesforelæsning ved Professor MSO Henriette Selck med efterfølgende reception

Henriette Selck er tiltrådt som professor MSO i Sediment Ecotoxicology ved Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet, den 1. maj 2017.

Arrangement
27. september: Nat-dag på Roskilde Universitet

Science på RUC inviterer gymnasier, HF og HTX indenfor til en dag fyldt med naturvidenskab.

Gastro-gruppen
Nyhed
Vigtigt skridt mod fremtidens genmedicin

Hos de førende medicinalproducenter spidser man ører, for med ny forskning fra bl.a. Roskilde Universitet og Københavns Universitet kan udviklingen af genmedicin tage et afgørende skridt fremad.

videnskab
Nyhed
Bevillinger fra Det Frie Forskningsråd til projekter om sproghistorie og nanostrukturer

Det Frie Forskningsråd (DDF) har netop bevilget midler til en række forskningsprojekter på de danske universiteter. To af bevillingerne går til forskere fra Roskilde Universitet.

Kristine Niss Jeppe Dyre Rubrik
Nyhed
40 millioner til projekt om simple og komplekse stoffer

Professor i fysik Jeppe Dyre fra Roskilde Universitet skal som ’VILLUM Investigator’ lede et forskningsprojekt, som skal besvare uafklarede videnskabelige spørgsmål om simple og komplekse stoffer. Projektet bliver støttet af VILLUM FONDEN.

Studerende på RUC
Nyhed
Prorektor: Idéen om regional lægeuddannelse på RUC er perspektivrig

PRESSEMEDDELELSE: Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Jan Hendeliowitz (A) foreslår, at Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse, der placeres på Roskilde Universitet. Prorektor Peter Kjær synes idéen er spændende og er parat til at se nærmere på mulighederne for at udvikle en ny lægeuddannelse i samarbejde med Sjællands Universitetshospital.

Peter Westh
Nyhed
Ny enzym-forskning sætter turbo på biobenzin

Nye, effektive enzymer gør det lettere at lave majsstængler, halm og andet landbrugsaffald om til miljøvenlig benzin. Ud over klimafordelene rummer forskningen et stort eksportpotentiale.

Annemette Palmqvist mikroplast
Nyhed
Forsker kaster lys over uudforsket område

Det er aldrig blevet belyst, om og hvordan mikroplast i jord og slam påvirker miljøet, men lektor Annemette Palmqvist er gået i gang med at sikre den fornødne viden på området. De foreløbige resultater indikerer, at regnorme bliver påvirket af plasticstykkerne.

Nyhed
Billigere brændstof med bedre enzymer

Nyt forskningsprojekt skal gøre brændstof fra biomasse mere konkurrencedygtigt over for fossile brændstoffer, hvilket både vil gavne klimaet og have et stort eksportpotentiale.

Søren Laurentius Nielsen
Nyhed
Miljøfremmede stoffer truer danske kystfarvande mere end vi tror

Den skadelige virkning af tungmetaller og andre giftstoffer som pesticider i havet er undervurderet, viser ny forskning fra RUC.

John Mortensen Rubrik
Nyhed
Kemiker kan spare Danmark for millioner kroner

Kemiker John Mortensen fra RUC har været med til at udvikle en ny metode til at fjerne skadeligt stof fra byggerier. Det har i første omgang sparet Roskilde Kommune for 32 mio. kroner og kan give enorme besparelser over hele landet.

Lektor, Jesper Schmidt Hansen
Kontrol af væsker kan gøre det lettere at diagnosticere sygdomme

Lektor Jesper Schmidt Hansen sætter væske i bevægelse ved at få vandmolekyler til at rotere, og hans forskning er et brud med en af de klassiske forståelser inden for væskers dynamik. Ved at kontrollere vandmolekylernes rotation kan man gøre det nemmere og mere effektivt at diagnosticere sygdomme i fjerntliggende egne.

Steffen Jørgensen
Forsker finder ny metode til at opdage lymfekræft tidligt

Ny forskning viser, at en simpel blodprøve kan afsløre, om en person senere vil udvikle lymfeknudekræft. Opdagelsen gør det muligt at behandle kræftpatienter langt tidligere end i dag.

Kunstværk af Maja Engelhardt
Nyhed
Nyt kunstværk til Roskilde Universitet

Den Danske Forskningsfond har doneret et kunstværk af den anerkendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt til Roskilde Universitet. Billedet blev indviet på Institut for Naturvidenskab og Miljø d. 10 oktober.

Professor Jesper Troelsen Rubrik 2012
Tarmkræftens gåde tættere på opklaring

Genforskere er med nye resultater kommet tættere på en forståelse af, hvad der sker i kroppen, når man udvikler tyktarmskræft. En alvorlig og ofte livstruende sygdom, der hvert år rammer ca. 2700 danskere.

Find forsker

Her kan du søge forskere på relevante forskningsområder, publikationer og projekter.

Kontakt

Institutsekretariat

E-mail: inm@ruc.dk

Ledelse

Lars Nørgaard
Lars Nørgaard

Institutleder
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2121 / 6195-1144
E-mail:

Søren Laurentius Nielsen
Søren Laurentius Nielsen

Viceinstitutleder
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2722 / 2344-8318
E-mail:

Forskningsprofil >

Christian Hestbæk

Sekretariatsleder
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2676
E-mail: