Gå til hovedindhold
Vis hovedmenu

Gør en forskel med science

Studerende på naturvidenskabelige uddannelser på Roskilde Universitet laver forskning fra første dag. Mød studerende og færdige kandidater, der gør en forskel med science.

Ditte Gundermann
Karriereprofil Ditte Gundermann

Kandidat i Fysik
Senior Engineer hos Hempel A/S

"Som fysiker er det klart at den faglige udfordring altid vil vægte højt – men jeg kunne faktisk ikke forestille mig at
arbejde med noget, som ikke gjorde en reel forskel ude i den virkelige verden. Det er også noget jeg har med fra RUC."

Jonas Højgaard med mikroskop
Karriereprofil Jonas Højgaard

Kandidat i Environmental biology + Teksam - Miljøplanlægning
Ejer af Pisco ApS

"En af forudsætningerne for at kunne gøre en reel forskel, det er, at vi er i stand til som mennesker at arbejde sammen i grupper, hvor vi stoler på hinanden, hvor det er muligt at give hinanden konstruktiv feedback, hvor det er muligt at have en ophedet ideologisk debat, eller "konflikt" eller konfrontation med hinanden, og så komme ud på en anden side og have fundet den helt rigtige løsning."

Mikkel Hartmann Hansen på cykel
Karriereprofil Mikkel Hartmann Hansen

Kandidat i Fysik + Matematik
Lead Data Scientist hos VITAL BEATS

"Min rolle er at navigere mellem programmører og professorer – og jeg skal vide, hvornår der skal dykkes længere ned i projektets detaljer – og hvornår vi skal blive oppe i overfladen. Den opgave falder mig helt naturlig fordi jeg kommer fra RUC."

Rasmus Godiksen ved tavle
Karriereprofil Rasmus Godiksen

Kandidat i Fysik + Matematik
Quant hos Danske Bank

"På RUC der studerer man ikke i traditionel forstand. Der finder man et problem, der skal løses, og så finder man ud af at tilegne sig de kompetencer og den viden, som skal til for at løse det."

Pandekagehop
Førsteårsstuderendes fysikprojekt vækker international opsigt

Tre førsteårsstuderende på Naturvidenskabelig Bachelor har med vandballoner og et sømbræt fået international omtale i det anerkendte tidsskrift Nature Physics og NY Times.

Mesut Bilgin
Karriereprofil Mesut Bilgin

Kandidat i Chemistry + Molecular Biology
Head of Lipidomics Core Facility i Kræftens Bekæmpelse

"Den selvstændige studieform, hvor man lærer at forholde sig kritisk og nytænkende overfor komplekse problemstillinger, er blevet en del af mit DNA."

Portræt af Maiken Lise Marcker Espersen
Karriereprofil Maiken Lise Marcker Espersen

Maiken blev Cand.Scient. fra Roskilde Universitet i Medicinalbiologi + Molecular Biology i 2010. Nu er hun post doctoral research scientist og forsker i æggestokkræft på Center of Cancer Research i Sydney, Australien. "Kombinationen af Medicinalbiologi og Molecular Biology gav mig mulighed for både at være nørdet på den naturvidenskabelige side og samtidig danne bro til den kliniske anvendelighed."

Bachelorstuderende Sandra

"I det projekt vi lige er gået i gang med, ser vi på, om man kan forbedre behandlingen af sukkersyge med ny viden om nogle af de bakterier, der er i tarmen."

Forskning i naturvidenskab på RUC

Professor Jeppe Dyre - Foto Uffe Weng

Regeringen vil udlægge klimavenlig asfalt på statsvejene

Continental