Gå til hovedindhold
Vis hovedmenu

CIRCLES - Centre for Interdisciplinary Research and Education in Circular Economy and Sustainability

Circles arbejder bl.a. med plastikforurening, Smart Cities, madspil og vedvarende energi

Kontakt og forskere

Forskningsprojekter

All CIRCLES initiatives strive to

• focus on circular economy and the UN Sustainable Development Goals
  • be systemic, trans-disciplinary and problem based in the research approach
  • collaborate with different stakeholders NGOs, companies, public institutions
  • involve research environments from all four departments
  • include international perspectives and/or involvement
  • integrate educational aspects

Each initiative involve a nucleus of researchers from departments across Roskilde University writing position paper(s) on relevant topics with the aim of locating and applying for relevant external funding.

Presseklip

Mere viden

Søhest med vatpind i havet
Godt eller skidt: Er plastik en stor miljøsynder eller et fantastisk materiale?

Vi bruger plastik til at lave mademballage, legetøj og mange andre ting, men vi ved også, at plastikaffald forurener vores planet. Er vi nået til det punkt, hvor plastik skal afskaffes, eller er materialet bare for vigtigt i vores produktion?

FN's Verdensmål
Roskilde Universitet arbejder med FNs verdensmål på mange planer

Roskilde Universitets tilgang til arbejdet med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling er tværfaglighed og samarbejde på tværs af sektorer.

Søren Laurentius Nielsen
ARTIKEL
Miljøfremmede stoffer truer danske kystfarvande mere end vi tror

Den skadelige virkning af tungmetaller og andre giftstoffer som pesticider i havet er undervurderet, viser ny forskning fra RUC.

Naturpark Åmosen - Foto Formidlingscenter Fugledegård
ARTIKEL
Lokalsamfund og RUC-forskere skal føre gæster ud til Vestsjællands natur- og kulturskatte

Nordea-fonden har uddelt 11,1 mio. kr. til etablering af ny infrastruktur i Naturpark Åmosen i form af stier, adgang til søer og åer og formidling af spændende viden om landskabet. Projektet, som ledes af Roskilde Universitet, samler lokalsamfund, forskere, lodsejere og serviceudbydere og skal gøre det let og attraktivt for gæster at komme helt ud i landskabet og opleve Vestsjællands unikke landskab, som rummer skatte fra jægerstenalder til vikingetiden.

Henrik Hauggaard-Nielsen - Rubrik - portræt
ARTIKEL
Han vil skabe fremtidens landbrugssystemer

Henrik Hauggaard-Nielsen står med et ben i to meget forskellige lejre, når han skal lave forskning i nært samarbejde med danske landmænd.

Overblik over forskning på RUC
Base på RUC

CIRCLES er et tværfagligt center med rødder i alle RUC's institutter: Institutoversigt

CIRCLES kombinerer forskning på tværs af naturvidenskab, humaniora, samfundsvidenskab og teknisk videnskab og har relationer til mange forskningsenheder. Se forskningsgrupper og forskningscentre på RUC.

Roskilde Universitet har det strategiske mål at gennemføre forskning og tilbyde uddannelsesprogrammer, der bidrager til opfyldelsen af ​​de sytten globale mål for bæredygtig udvikling som er vedtaget af FN. Se uddannelseprogrammer for bachelorkandidat og master samt for vores ph.d.-skoler.

Forskning fra Roskilde Universitet

Forskning - overblik
Forskningsmagasinet Rubrik

ikon for website