Viden fra centret

Christian Groes - Rubrik
ARTICLE

Sex og skønhed er vejen til Europa

Med sin forskning blandt afrikanske kvinder, der udveksler sex og penge med europæiske mænd, har Christian Groes placeret sig midt i den betændte, danske prostitutionsdebat.

Bogcover til Strugges in elderly care
ARTICLE

Ny bog sætter fokus på det forandrede landskab for ældreomsorg

Bogen ”Struggles in (elderly) care – A feminist view” af professor Hanne Marlene Dahl (ISE) sætter fokus på ældreomsorg som et nationalt og globalt politisk tema.

Bogen 'Køn, magt og mangfoldighed'
ARTICLE

Ny bog giver et aktuelt indblik i kønsforskningen

En række forskere fra Roskilde Universitet står bag bogen 'Køn, magt og mangfoldighed', som er udkommet på forlaget Frydenlund.

Signe Arnfred - Rubrik
ARTICLE

Bistand kan svække kvinders magt

Lektor Signe Arnfred har fået årets kønsforskerpris for sin bog om køn og kultur i Afrika. Hun påpeger, at bistand givet ud fra en vestlig opfattelse af forholdet mellem mænd og kvinder stik mod hensigten kan gå ud over kvinderne.

Rashmi Singla - Rubrik
ARTICLE

Blandede pars problemer overses i velment tolerance

Ny RUC-forskning viser, at folk i blandede ægteskaber har en række særlige udfordringer, som bliver overset af psykologer og behandlere. Den gode intention om at behandle alle ens skygger for blandede pars særlige problemer.

Kenneth Reinicke
ARTICLE

Replik: De næsten synlige mænd

Kønnet er ofte usynligt, når vi diskuterer vold og sexkøb. Men hvorfor tør vi ikke sætte fokus på de mørke sider, der knytter til det mandlige køn, spørger kønsforsker.

Centrets forskere

Se hvilke forskere der er tilknyttet Center for Køn, Magt og Mangfoldighed , og hvilke forskningsfelter de arbejder inden for

Kurser og aktiviteter

KURSUS: Kønsteori for beyndere og letøvede

Hvad er køn? Hvilke teorier er centrale for kønsforskningen? Hvordan skal vi forstå kønsdebatten, forandringer i forståelsen af køn, og os selv som køn? Bliv klogere med kurset 'Kønsteori for begyndere og letøvede'.

Kurset vil præsentere og diskutere centrale teoretiske bidrag og problematikker indenfor kønsforskningen. Der vil både blive introduceret til klassiske og til nyere teorier. Kurset vil skabe overblik over kønsforskningstraditionen og etablere en grundlæggende viden om teoretiske perspektiver på kønnede problematikker. Formålet er at kvalificere de studerende teoretisk, understøtte projektarbejdet og at give mulighed for at tone den valgte uddannelse i retning af køns- og mangfoldighedsproblematikker. Undervisning bygger på dialog og inddragelse af de studerende.

Kurset er udviklet af Center for Køn, Magt & Mangfoldighed.

KURSUS: Professioner og arbejde: Vilkår, identitet & strategi

Kurset sigter overordnet på at give en teoretisk forståelse af, hvordan en given kontekst former forskellige gruppers situation på arbejdsmarkedet. Kontekst refererer her til forskellige velfærdsregimer og arbejdsmarkedsmodeller, og mere bredt til forskellige samfundsmæssige processer som globalisering, neo- liberalisme og ændringer i kapitalismen, og til hvordan de påvirker de klassiske professioner, velfærdsprofessioner og ufaglært arbejde. Der fokuseres især på arbejdets vilkår, medarbejdernes/de professionelles identitet, de individuelle og kollektive strategier.

Kurset anlægger et intersektionelt perspektiv, hvor der er særligt fokus på kønsdynamikker. Der inddrages endvidere bidrag fra affektiv teori, retfærdighedsteori, og ligestillings- og bæredygtighedsperspektiver.

Centerleder

Lise Lotte Hansen

Lise Lotte Hansen

Associate Professor
House: 25.3

Phone: +45 46 74 21 33
E-mail:

View profile >

Følg os på facebook

Følg med på vores Facebookside, hvor vores Gender Lunches, nyheder og andre informationer bliver offentliggjort.
Du kan også kontakte os via Facebook.