Valery Forbes forelæser i anledning af sin udnævnelse til æresdoktor

Valery Forbes, som er dekan ved College of Biological Sciences, University of Minnesota, Saint Paul (USA), er for nyligt blevet udnævnt til æresdoktor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet.
maj
Start:kl. 11.00
Slut:kl. 13.00
Sted: Roskilde Universitet, Gl. Nat-fagsal (lokale 11.2-047), bygning 11

I den anledning vil hun give en forelæsning den 20. maj på Roskilde Universitet over emnet: ”Improving ecological risk assessment with better science and more guidance.”

Alle er velkomne.

11.00-11.30 Forelæsning ved Valery Forbes

11.30-12.00 RUC-ceremoni

12.00-13.00 Reception

Om Valery Forbes

Valery Forbes har en ph.d. i Coastal Oceanography fra State University of New York. Hendes tilknytning til Danmark stammer fra 1989, da hun ankom hertil på et Fulbright-stipendium. Hun kom til Roskilde Universitet i 1993 og blev udnævnt til professor i 2001. I 2007 blev Valery Forbes institutleder for det nyoprettede Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring (ENSPAC) på Roskilde Universitet. Hun vendte tilbage til USA i 2011 og har i øjeblikket en stilling som dekan ved College of Biological Sciences, University of Minnesota. Som forsker har Valery Forbes spillet en vigtig faktor i integrationen af økotoksikologi og populationsbiologi gennem sit arbejde med virkningen af giftige stoffer på populationsniveau. Hun har spillet en væsentlig rolle i at ændre fokus for økotoksikologisk forskning fra individuelle effekter til effekter på populationsniveau.

Valery Forbes har også ydet et vigtigt bidrag til at udvikle forskningsområderne om virkninger af giftige stoffer i komplekse miljøer, såsom marine sedimenter.

Endnu en grundpille for Valery Forbes' forskning har været udvikling af effektmodeller til økologisk risikovurdering af kemikalier.

Find vej

Find vej til og på Roskilde Universitet