Temaeftermiddag med bogpræsentation: Studielivsprojektet

Alt for mange studerende i videregående uddannelser oplever i dag forskellige former for psykosociale og trivselsmæssige problemer. Temaeftermiddagen lægger op til dialog om tilhør og diversitet i videregående uddannelse på baggrund af et treårigt forskningsprojekt, Studielivsprojektet. I forbindelse med arrangementet præsenteres den seneste udgivelse fra projektet ”Students’ experiences of psychosocial problems in higher education. Battling and belonging”.
Onsdag
18
januar
Start:18. jan 2023 kl. 14.00
Slut:18. jan 2023 kl. 17.00
Sted: Roskilde Universitet, Byging 25, Lokale 25.1-035
Bogforside: Students' Experiences of Psychosocial Problems in Higher Education
Bogen er skrevet af Trine Wulf-Andersen, Lene Larsen, Annie Aarup Jensen, Lone Krogh, Aske Stigemo og Mathias Hulgård Kristiansen.


Alt for mange studerende i videregående uddannelser oplever i dag forskellige former for psykosociale og trivselsmæssige problemer. Dette har en gruppe af forskere fra RUC og AAU undersøgt i det treårige forskningsprojekt Studielivsprojektet: Psykosociale problemer, identitetsprocesser og fællesskaber i danske videregående uddannelser.

Bogen Students’ experiences of psychosocial problems in higher education. Battling and belonging. er et af resultaterne herfra. I bogen præsenteres en række analyser, der viser hvordan studerende med psykosociale vanskeligheder kæmper for at opnå og opretholde tilhør til deres uddannelse og for at blive anerkendte som legitime studerende og i samfundet som sådan.

Ved at anlægge et studenterperspektiv viser bogen dybdegående kvalitative analyser af, hvad der karakteriserer et studenterliv fyldt med oplever af stigma og eksklusion både i akademiske kontekster og i samfundet som sådan. Samtidig er det bogens ambition at vise, hvilke kræfter og ressourcer disse studerende selv lægger i for at fastholde et tilhørsforhold til deres uddannelse og andre for dem vigtige kontekster.

Ved denne temaeftermiddag vil forskerne bag projektet præsentere bogen og indbyde til dialog om bogens problemstillinger. Der vil være diskuterende bidrag fra relevante aktører omkring Studielivsprojektet og mulighed for selv at deltage i den efterfølgende faglige drøftelse. Slutteligt byder Institut for Mennesker og Teknologi på et lille glas, og deltagerne er meget velkomne til at blive hængende og fortsætte samtalen.

Et hardback-eksemplar af bogen er omfattet af arrangementets deltagergebyr.

Bogen er skrevet af Trine Wulf-Andersen, Lene Larsen, Annie Aarup Jensen, Lone Krogh, Aske Stigemo og Mathias Hulgård Kristiansen.
 

Tilmelding

Af hensyn til indkøb af forplejning skal du tilmelde dig arrangementet. Tilmelding her via conferencemanager.

  • Frist for tilmelding er den 11. januar 2023
  • Pris for deltagelse: kr. 700,00 inkl. bogkøb
  • Gratis deltagelse uden bogkøb

Find vej

Find vej til Roskilde Universitet

Hvis du ankommer i bil, skal der være en synlig parkeringstilladelse i forruden. Download parkeringstilladelse.