Studenterprojekter i og om Grønland

Center for Arktiske studier på RUC i samarbejde med Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) inviterer til åbent online arrangement om 'Studenterprojekter i og om Grønland – muligheder og udfordringer'.
februar
Start:kl. 14.00
Slut:kl. 16.00
Sted: Åbent online arrangement

Arrangementet retter fokus mod studerendes projekter og de interesser de har i og om Arktis – her særligt med fokus på Grønland.

Formålet er at styrke dialogen mellem de studerende på RUC der har en interesse i Grønland og Arktis – og samtidig etablere en dialog med studerende på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet). Hvis du overvejer at læse på RUC, så er du også meget velkommen til at deltage.

Velkomst og præsentation af Center for Arktiske studier v/ Mette Apollo

Studenterpræsentationer af ca. 10 – 15 min. varighed

Kort præsentation af interessen for Arktis (Grønland), hvordan den er opstået og hvilke emner der arbejdes med – og muligheder og udfordringer i arbejdet med og om Grønland

- Hans Brummerstedt, Bachelor fra Ilisimatusarfik og specialeskriver Politik & Kommunikation, RUC

Fra Ilisimatusarfik til RUC. Hvorfor skifte og hvordan det har været. Hvordan opretholdes interessen (nogle gange irritation) af dagens gang i Grønland.

- Malu Rosing, bachelorstuderende, RUC

Grønlandske inuit-tatoveringer og deres betydning for unge grønlændere. Drevet af en interesse for at undersøge de mange nuancer og forståelser – og egne holdninger/følelser - til sårbare emner.

- Freja Bøgelund Elbrandt og Johanne Eliana Tapia Segura, specialeskrivere Sociale Interventionsstudier, RUC

Hvert fjerde barn i Grønland vokser op i et hjem med misbrug. I dag har disse børn begrænset mulighed for at få hjælp til at bearbejde og håndtere den usikre barndom, som det er at vokse op i et misbrugshjem.

Derfor vil vi med dette forskningsprojekt tage børnenes og de unges perspektiv og sammen med dem skabe en intervention som er menings- og betydningsfuld for dem. Vi vil lytte til deres fortællinger, vurderinger, forståelser og refleksioner om, hvordan deres liv hænger sammen. Det er vigtigt for os, at dette projekt, skabes på deres præmisser og handler om dem.

- Karl-Peter Kristensen, specialeskriver Virksomhedsstudier og kommunikation, RUC

Organisationsforandring i den Grønlandske offentlige sektor

- Mathilde Elisa Vendelholt, tidligere udvekslingsstuderende på Ilisimatusarfik og kandidatstuderende på Forvaltning, RUC

Praktikoplevelser fra Nuuk

Åben paneldebat om studenterprojekterne faciliteret af Uffe Kjærgaard Hansen

Kommentarer fra studerende på samfundsvidenskab, Ilisimatusarfik og Lektor Annemette Nyborg Lauritsen, Ilisimatusarfik

Opsamling - og diskussion om kommende studenter arrangementer med Arktisk fokus

Deltag via Teams

Deltag i online arrangement Studenterprojekter i og om Grønland via Teams her.

Mere information

Hvis du har brug for mere information, er du velkommen til at kontakte Mette Apollo, apollo@ruc.dk eller John Andersen, johna@ruc.dk