Magt og sexisme på universiteterne

marts
Start:kl. 12.00
Slut:kl. 14.30
Sted: Teams
Metoo

CKMM fejrer Kvindernes Internationale Kampdag

#MeToo ramte i 2020 universiteterne, da anden bølge af sexismedebatten svømmede ind over landet. Dette blev mødt med en række initiativer på blandt andet Roskilde Universitet, hvor der blev oprettet en anonym postkasse til at rapportere krænkelser og afholdt en række kurser for medarbejderne om personlige grænser og normer på arbejdspladsen. Men hvad er baggrunden for et fænomen som #MeToo, hvordan kommer det konkret til udtryk på universitetet, og hvorledes løser vi de strukturelle problemer, som #MeToo afdækker? Center for Køn, Magt og Mangfoldighed sætter med dette debatarrangement fokus på seksuelle krænkelser, sexisme og ulighed på universiteterne.

•
  • Paneldebat om strukturel sexisme på universitetet, og hvordan vi som forsknings- og uddannelsesinstitution kan bidrage til at modvirke ulighed, magtmisbrug og seksuelle krænkelser

Panel: forperson for RUC’s ligestillingsudvalg Peter Kjær, forperson for DM Camilla Gregersen, Ph.d. studerende Liv Navntoft Henningsen og en repræsentant for de studerende

• Debat i mindre grupper og i plenum om løsninger - kom med dine gode ideer

Tilmelding

Arrangementet foregår på teams. Hvis du ønsker at deltage, så vær venlig at sende en e-mail til liselh@ruc.dk med ’GDA: 8. marts’ i overskriften. Du vil derefter modtage et link. Tilmelding inden d. 9 kl. 16. Arrangementet vil foregå på dansk, men du er velkommen til at stille spørgsmål og kommentere på engelsk.

CKMM er et forskningscenter og et mødested for studerende, forskere og praktikere. Vi bedriver tværvidenskabelig problemorienteret kønsforskning med et mangfoldighedsperspektiv. CKMMs arrangementer er åbne for alle interesserede både på og udenfor RUC. Vi udbyder kursus i kønsteori samt anden undervisning med kønsperspektiver. Facebook.com/Centerforkoenmagtmangfoldighed & RUC.dk/CKMM