Esther Oluffa Pedersen forsvarer sin doktordisputats

oktober
Start:kl. 13.00
Slut:kl. 17.00
Sted: Roskilde Universitet, Biografen, bygning 41, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde
Lektor Esther Oluffa Pedersen

Vær med når Esther Oluffa Pedersen, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, forsvarer sin doktordisputats med titlen:

Fremkaldte kulturrum - diskussioner om demokrati og diktatur, humanisme, ansvar og videnskab i tiden omkring anden verdenskrig.

Bedømmelsesudvalget består af:

• Professor Ivy York Möller-Christensen, Europa-Universität Flensburg (1. officielle opponent)
  • Professor Frederik Stjernfelt, Aalborg Universitet (2. officielle opponent)
  • Professor Patrick Blackburn, Roskilde Universitet (fmd.)

Leder af forsvarshandlingen er Institutleder Hanne Løngreen, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab.

Opponenter ex auditorio kan melde sig ved henvendelse til Hanne Løngreen på adressen: hannel@ruc.dkDet er også muligt at melde sig om opponent ex auditorio på selve forsvarsdagen i pausen.

Forsvaret foregår på dansk.

Forsvaret er offentligt og alle er velkomne. Efter forsvaret er RUC vært ved en reception.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Roskilde Universitetsbibliotek.

Se Esther Oluffa Pedersens profil på Roskilde Universitets forskningsportal

Citat fra anmeldelse i Information den 16. juni 2019:
Michael Agerbo Mørch skriver under titlen Åndsfrihed og demokrati er altid under pres om Esther Oluffa Pedersens disputats, der udkom 1. maj 2019 på Hans Reitzels forlag:

”Fremkaldte kulturrum er en rig og facetteret afhandling, hvor forfatteren via grundighed og overblik har skabt et værk, der viser, at vores skattede frihedsrettigheder blev vundet gennem knaldhårdt arbejde i debatspalterne, og de må kontinuerligt forsvares og udbygges. Alle vi, der elsker åndsfrihed og demokrati, har meget at lære af denne bog.”

Find vej

Find vej til og på Roskilde Universitet