-
<i></i>
- Intro
- Bacheloruddannelser
- <i></i>
- Arrangementer
- Studiestart
- Kontakt
-
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- Nyheder
-
-
UndervisningssprogDansk
-
StudiestartSep
Intro til uddannelsen
Vil du bidrage til at udvikle kvaliteten af sygeplejefaget? Kandidatuddannelsen i Sygepleje giver dig en videnskabelig overbygning på din viden og dine færdigheder fra grunduddannelsen som sygeplejerske eller professionsbachelor i sygepleje. I løbet af uddannelsen får du indsigt i kvantitative og kvalitative forskningsmetoder, så du bliver i stand til at forstå og vurdere videnskabelige artikler og anvende metoderne, når du i løbet af uddannelsen skal beskæftige dig med dine egne interesseområder.
Vi er stolte af at være en monofaglig uddannelse, men underkender ikke værdien af tværfagligt samarbejde, når vi arbejder på at give dig en stærk sygeplejefaglig identitet og gode argumenter. Du bliver undervist af erfarne forskere fra universitetet og fra klinikken, og alle tager udgangspunkt i egne forskningsområder og metoder, de selv anvender.
Kandidatuddannelsen i Sygepleje har to linjer: Avanceret klinisk sygepleje og Sygeplejevidenskab. Når du søger optagelse på Kandidatuddannelsen i Sygepleje, skal du vælge, hvilken linje du vil søge ind på. Fælles for begge linjer er, at du på baggrund af din viden og nye analytiske kompetencer vil kunne forstå og løse problemer inden for sygepleje på nye måder. Efter endt uddannelse vil du også kunne formidle din viden både til andre sundhedsprofessionelle og ikke-fagfolk.
Karriere og kompetencer
Som færdiguddannet kandidat i sygepleje er du i stand at varetage specialiserede opgaver inden for fx uddannelse, det nære sundhedsvæsen, klinisk praksis, ledelse og forskning. Du kan forstå og analysere komplekse sygeplejefaglige problemstillinger, og du ved, hvor du kan finde ny viden, og hvordan denne viden kan oversættes og implementeres.
Du er også trænet i mundtlig og skriftlig formidling af sammensatte problemstillinger. Med en kandidatgrad kan du i høj grad selv forme dine fremtidige jobmuligheder ved at lade dine interesseområder være styrende for de opgaver, hvor du selv kan vælge omdrejningspunkt.
Her er et oprids af de kompetencer og færdigheder, som du opnår med studiet:
- Analysere og vurdere komplekse sygeplejefaglige problemstillinger
- Identificere, vurdere, oversætter og implementerer videnskabelige resultater i praksis
- Formidle avanceret sygeplejefagligt stof mundtlig og skriftlig
- Argumentere for valg af teori og metode til videnskabelige undersøgelser
- Innovere komplekst, uforudsigeligt udviklingsarbejde
- Skabe nye løsningsmodeller
- Initiere og lede kvalitetsudvikling i klinisk praksis
- Bidrage til såvel sygeplejefaglige som tværfaglige udviklings- og forskningsprojekter
- Varetage formidlingsopgaver inden for sygeplejefaget, over for øvrige sundhedsprofessionelle, i uddannelsessammenhæng og i forhold til organisatoriske og sundhedspolitiske beslutninger
Eksempler på stillinger for færdiguddannede kandidater i sygepleje:
- Klinisk sygeplejespecialist
- Underviser på professionshøjskole eller sosu-skole
- Projektsygeplejerske eller forskningsassistent
- Koordinerede sygeplejerske på hospital eller i det nære sundhedsvæsen
- Kvalitetskoordinator
- Ansat i interesseorganisation, patientforening eller i industrien
- Ph.d.-studerende
Semesteroversigt
Studiested
Vi glæder os til at møde dig i vores nyindrettede lokaler helt centralt I Roskilde by, lige ved stationen, Jernbanegade 3A.
Studieordning og uddannelseskvalitet
Studieordning: Studieordning for Sygepleje - erhvervskandidat
Uddannelseskvalitet: Læs mere om uddannelseskvalitet
Bemærk
For at søge optagelse på erhvervskandidatuddannelsen skal du både have en adgangsgivende bacheloruddannelse og relevant beskæftigelse. Se de særlige kriterier:
Beskæftigelseskrav til erhvervskandidatuddannelser
Folder om kandidatuddannelsen Sygepleje - erhvervskandidat
Adgangskrav og optagelse
Bemærk: For at søge optagelse på erhvervskandidatuddannelsen skal du både have en adgangsgivende bacheloruddannelse og relevant beskæftigelse. Se de særlige kriterier. Du skal enten opfylde kriterierne på ansøgningstidspunktet eller senest en måned inden studiestart.
Specialiseringer
Sygeplejevidenskab
På specialiseringen Sygeplejevidenskab arbejder du konkret med videnskabelig teori og metode, og i løbet af uddannelsen får du mulighed for at fordybe dig i lige præcis det område af sygepleje, som du interesserer dig for. Sygeplejevidenskab-specialiseringen er særligt interessant for dig, der er interesseret i at komme ud og arbejde i ledende stillinger, arbejde som underviser på sygeplejeskolerne, eller arbejde som udviklingssygeplejerske eksempelvis på et hospital.
Avanceret klinisk sygepleje
Avanceret klinisk sygepleje har kurser, som retter sig specifikt mod klinisk praksis, og hvor man arbejder med praksisrelaterede cases. På Avanceret klinisk sygepleje-specialiseringen kan du arbejde med at videreudvikle klinisk praksis i det nære sundhedsvæsen i forhold til komplekse patientforløb, der går på tværs af sektorer og specialer. Du vil eksempelvis kunne arbejde forskningsbaseret med opgaver og problemstillinger i forhold til organisering og koordinering i det nære sundhedsvæsen omkring plejen af borgere og patientgrupper.
Bag om uddannelsen
Udvalgte artikler om sundhedsforskning på Roskilde Universitet
Sygeplejersker på affyringsrampen
Samfundet og sundhedssektoren er under forandring - og sygeplejerskeuddannelsen under pres. To forskere fra RUC er med, når Rigshospitalet eksperimenterer med, hvordan fremtidens sygeplejersker skal uddannes. Forventningerne til hvad en nyuddannet sygeplejerske skal kunne er for store, og praktikforløbene på klinik er under pres, påpeger forskerne.
Stort dansk studie: Ældre og mænd blev hårdest ramt af første COVID-19-bølge
Er du ældre eller mand, har du større risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Det viser stort nyt dansk studie baseret på omfattende registerdata fra første COVID-19-bølge. Postdoc Maarten van Wijhe fra Roskilde Universitet er medforfatter.
Nyt projekt: Forskere undersøger mere fleksibel og patientnær ledelse på sygehuse i Region Sjælland
Region Sjælland og Roskilde Universitet har indgået en aftale, som blandt andet betyder, at forskere skal undersøge tillidsbaseret ledelse som en vej til at styrke mere inddragende og sammenhængende patientforløb på sygehuse.
Andre kandidatuddannelser - måske også noget for dig?
Tjek din adgang
Prøv Adgangsguiden: Se hvilke kandidatuddannelser på Roskilde Universitet, din bachelor giver adgang til.
Vil du vide mere?
Kontakt studievejledningen
Kontakt os, hvis du har brug for sparring om valg af studie, mere viden om indholdet af en uddannelse, eller om ansøgning og optagelse på Roskilde Universitet.
Mød os
Se om der er aktuelle arrangementer, som kunne være noget for dig. Deltag fx i Åbent hus, se campus og mød undervisere og studerende.