Rubrik #5, 2014
»Jeg har et ansvar for at fortælle om krigen«
Mellemøstforsker Sune Haugbølle har mistet venner i krigen i Syrien. Netop nu er en nær veninde kidnappet af dem, hun forsøgte at hjælpe. Sune Haugbølle mener, at han har et etisk ansvar for at forklare essensen af en uoverskuelig krig.
Fællesskabet er lige så stærkt som frit valg
Vi er midt i en potentiel revolution af vores fjernsynsvaner, men selvom vi med nye smart-tv, streamingtjenester og kanaler har frit valg på alle hylder, så er det stadig vigtigt at se noget samtidig med alle andre.
Homoseksualitet er blevet international værdipolitik
For 150 år siden blev homoseksuelle foragtet af borgere og samfund, men i dag er deres rettigheder i de enkelte lande blevet en af de tydeligste internationale målestokke for, hvor demokratisk og tolerant det enkelte land er.
Replik: »Kvinder over 45 bør have adgang til kunstig befrugtning«
Kvinder på op til 55 år bør kunne blive kunstigt befrugtet, mener lektor i praktisk filosofi Thomas Søbirk Petersen.
Krigen der skabte verden
I år er det hundrede år siden, verden udkæmpede historiens blodigste krig på europæisk grund. Historiker betegner 1. Verdenskrig som »urkatastrofen«, der skabte det moderne Europa.
»Giv os cykelveje i stedet for cykelstier«
København er kendt som en af verdens bedste cykelbyer. Men går det helt så godt, som vi selv tror? Kulturgeograf Jonas Larsen har undersøgt sagen.
Lorteforsker fra RUC redder liv
På landets sygehuse florerer en farlig bakterie, der i yderste konsekvens kan koste menneskeliv. En ph.d.-studerende fra RUC har fundet en ny metode til at opdage bakterien så hurtigt, at det kan betyde forskellen på liv og død.