Lyt til podcast om Social Intervention
Der efterspørges i stigende grad bæredygtige løsninger på komplekse sociale problemstillinger. Hør hvordan studerende på kandidatuddannelsen i Social Intervention arbejder med netop dette.
Hvis man vil skabe social forandring, er det ikke nok at fokusere på den gruppe borgere, forandringen angår – man må også inddrage de institutioner, processer, interesser og sammenhænge, der ligger udenom ethvert menneske. På kandidatuddannelsen i Social Intervention lærer vi dig at skabe interventioner og bæredygtige forandringer af komplekse sociale problemer – og at facilitere løsninger, som er meningsfulde for både borgere, professionelle og frivillige, og for institutioner og organisationer.
På denne kandidatuddannelse har vi fokus på den sociale intervention, som griber ind i menneskers liv med meningsfulde forandringer. For at lykkes med en sådan forandring, skal man både have indsigt i menneskers adfærd, i sociale dynamikker i lokale fællesskaber, i de forvaltningsmæssige og juridiske rammer for den ønskede forandring, og ikke mindst i den samfundsmæssige kontekst, som forandringen finder sted i. Alle disse aspekter inddrager vi i uddannelsen, så vi klæder dig på til at skabe reel udvikling i menneskers liv.
Vi trækker på perspektiver fra pædagogik, psykologi og socialvidenskab for at give dig værktøjerne til at undersøge og gennemføre interventioner. Du lærer at udarbejde tværvidenskabelige undersøgelsesdesign og analyser med baggrund i psykologiske, læringsteoretiske, kulturteoretiske og sociologiske forskningstraditioner, og du får praktiske kompetencer til at iværksætte og styre sociale forandringsprocesser. Du vil møde undervisere med baggrund i både antropologi og socialt arbejde, men med tyngde på pædagogiske, psykologiske og sociologiske perspektiver.
Vi træner dig i alle dele af den sociale intervention: At indsamle data og identificere, hvilke forandringer der skal sættes i værk, at få konkrete greb til at facilitere borgerinddragelse, og at designe og lede forandringsprojekter, fx i velfærdsinstitutioner, frivillige organisationer, forvaltninger eller andre aktører, som møder borgerne. I løbet af studiet får du opøvet kompetencer i bl.a. feltarbejde, interviews, og involverende (aktions)forskning, interventionsdesign, udarbejdelse af projektansøgninger og forskellige formidlingsgenrer. Gennem projektarbejdet møder du vores mange samarbejdspartnere fra praksis, og der er også gode muligheder for at komme i praktik. Praktikanter fra Social Intervention har bl.a. samarbejdet med We Do Democracy, Foreningen Lige Adgang og Røde Kors samt en række kommuner og styrelser.
Vores studiemiljø er befolket af mennesker, der er drevet af omsorg for borgere og fagpersoner, men som godt ved, at nøglen til forandring også ligger i systemet omkring dem. Mange studerende har erfaring fra praksis og frivilligt arbejde og kommer til os i søgen efter nye og bredere kompetencer for at kunne skabe den forandring, de ønsker. Hos os vil du derfor møde en god blanding af universitetsbachelorer og professionsbachelorer, fx pædagoger, socialrådgivere og lærere, og du vil nyde godt af de forskellige faglige vinkler og erfaringer, det bringer med sig. Du skal være klar til at tage diskussionen med folk, der har andre perspektiver end dig, både når vi arbejder teoretisk og når vi arbejder med praktiske greb og cases fra forskellige interventionsfelter.
Du vil blive del af et miljø, hvor vi alle kender hinanden på kryds og tværs, og hvor forskere og studerende har tæt kontakt til hinanden i det daglige. Du vil møde en flok engagerede forskere og undervisere, som altid er lydhøre for de studerendes input, og som prioriterer at skabe et godt socialt miljø omkring studiet. Når du starter hos os, vil du bl.a. blive budt velkommen af ældre studerende, som vil fortælle mere om hverdagen på studiet, og vi holder også jævnligt ”Alumner og Aftensmad”-arrangementer, hvor du kan møde nogle af kandidaterne fra Social Intervention over et måltid mad og høre om deres arbejde efter endt uddannelse.
Som kandidat kan du finde jobs i offentlige og private organisationer, som arbejder med sociale interventioner og forandringsprocesser. Det kan fx være i integrations-, uddannelses- og beskæftigelsesindsatser og i boligsocialt, socialpsykiatrisk og kriminalpræventivt arbejde med henblik på udligning af social ulighed. Du kan varetage funktioner som bl.a. leder, koordinator, rådgiver, udviklingskonsulent og projektleder. Uddannelsen kvalificerer dig også til at læse en ph.d. og forfølge en forskerkarriere.
Vores kandidater får jobs som bl.a.:
1. år | 2. år | ||
---|---|---|---|
1. Semester | 2. Semester | 3. Semester | 4. Semester |
Kursus
Problemforståelser, sociale interventioner og deltageres hverdagsliv 10 ECTS |
Kursus
Interventionsdesign, samarbejdsfacilitering og projektledelse 10 ECTS |
Valgkursus
Vidensbasering, kvalitetsudvikling og dokumentation som udfordring og mulighed 10 ECTS eller Valgkurser Valgkurser inden for Social Intervention eller Social Entrepreneurship and Management i alt 10 ECTS |
Speciale
Speciale i Social Intervention inkl. specialeworkshop 30 ECTS |
Feltkursus
Flermetodiske undersøgelser af sociale interventioner 5 ECTS |
Kursus
Aktører, viden og tværprofessionelt samarbejde 5 ECTS |
Kursus
Kvantitative metoder ifm. sociale interventioner 5 ECTS |
|
Projekt
Paradigmer, deltagerperspektiver og interventionskontekster 15 ECTS |
Projekt
Samarbejde, deltagerinvolvering og design 15 ECTS eller Praktik Projektorienteret praktikforløb 15 ECTS |
Projekt
Vidensbasering virkning og kvalitet 15 ECTS |
|
Der efterspørges i stigende grad bæredygtige løsninger på komplekse sociale problemstillinger. Hør hvordan studerende på kandidatuddannelsen i Social Intervention arbejder med netop dette.
Du kan vælge at bruge et semester på at rejse ud med din uddannelse. Enten i praktik hos en af vores partnervirksomheder eller hos en virksomhed, som du selv finder frem til. Du afprøver dine kompetencer, faglige og processuelle, i et job, får værdifulde kontakter og bliver klogere på, om det er en fremtidig karriere for dig. Du kan også vælge at tage et semesters udveksling på et partneruniversitet i udlandet, hvor du kan få internationalt udsyn, erfaring og netværk.
Du bliver en del af et stærkt fagmiljø, hvor du er tæt på forskerne, i dialog om alt fra faglige problemstillinger, mulige metoder og teorier, veje til at skabe nye indsigter og dine ønsker til faglig retning for din kandidatuddannelse. Du bliver en del af et socialt miljø typisk centreret i én bygning på campus, hvor forskere og studerende arbejder dør om dør. Du kommer til at studere inden for universitetets projektform, hvor identifikation af en problemstilling, dybdegående analyser, valg og implementering af metodisk tilgang, samt opstilling af en stærkt teoretisk ramme er dit ansvar under faglig vejledning fra en forsker. Du kommer til at deltage i en række kurser, som udvider dine metodiske og teoretiske viden. I løbet af et semester vil du opstille et væsentligt problem inden for dit fag og udvikle viden til at fremstille videnskabelige argumenter for løsningsmulighed(er). Du får konkret erfaring med den hele videnskabelige proces.
Universitetet er samlet på ét campus. Her er multibaner, fodboldbane, discgolf-bane, naturstier langs sø, vandløb og marker, træningscenter, innovationsværksteder, kantine og biograf. Vores fælles samlingssted hedder StudenterHuset RUC, hvor der er studenterdrevet café og lounge. Både udendørs og indendørs arbejder vi med at gøre campus så bæredygtigt som muligt. Vi har blandt andet nedsat energiforbruget med 38 procent over de sidste 5 år og omlægger til vild natur på vores udearealer.
Prøv Adgangsguiden: Se hvilke kandidatuddannelser på Roskilde Universitet, din bachelor giver adgang til.
Kontakt os, hvis du har brug for sparring om valg af studie, mere viden om indholdet af en uddannelse, eller om ansøgning og optagelse på Roskilde Universitet.
Se om der er aktuelle arrangementer, som kunne være noget for dig. Deltag fx i Åbent hus, se campus og mød undervisere og studerende.