Beskæftigelseskrav til erhvervskandidat
For at søge optagelse på en erhvervskandidatuddannelse skal du både have en adgangsgivende bacheloruddannelse og relevant beskæftigelse.
Roskilde Universitet har to erhvervskandidatuddannelser:
Du kan opfylde beskæftigelseskravet, hvis du er ansat i en privat eller offentlig virksomhed med minimum 25 timer om ugen i gennemsnit, og har relevante arbejdsopgaver.
Du har også mulighed for at opfylde beskæftigelseskravet, hvis du er iværksætter med en relevant selvstændig virksomhed, der har omsætning og indtægtsgivende aktiviteter, eller er tilknyttet et offentligt eller privat iværksættermiljø.
Der foretages en konkret vurdering af hver enkelt ansøgers beskæftigelsessituation og opgaveportefølje for at kunne vurdere, om kravet til relevant beskæftigelse er opfyldt.
Du skal enten opfylde kriterierne på ansøgningstidspunktet eller senest en måned inden studiestart.
Sådan dokumenterer du opfyldelse af beskæftigelseskrav
I ansøgningen skal du vise at du opfylde særlige kriterier for relevant beskæftigelse. Du skal uploade dokumentation til din ansøgning på, at du opfylder de særlige kriterier. Du skal bruge dette skema:
Hvis du ikke opfylder kriterierne allerede på ansøgningstidspunktet, vil du senere blive rykket for disse.
Eksempler på relevant beskæftigelse
Herunder kan du se eksempler på, hvad der kunne være relevant beskæftigelse for ansøgere til Roskilde Universitets erhvervskandidatuddannelser. Listerne er ikke udtømmende.
-
Eksempler på relevant beskæftigelse
- Arbejde med analyser af politik, forandring, regulering og løsning af samfundsrelevante problemstillinger, eksempelvis med ansættelse i statsadministrationen, styrelser, konsulentvirksomheder eller interesseorganisationer
- Arbejde der handler om styring, ledelse og administration og drift af offentlige, private og ikke-statslige organisationer, eksempelvis med ansættelse i statsadministrationen, styrelser, konsulentvirksomheder eller interesseorganisationer
Listen er ikke udtømmende
-
Eksempler på relevant beskæftigelse
Arbejde som sygeplejerske i det nære sundhedsvæsen, på hospitaler eller beslægtede institutioner, hvor kerneopgaven for eksempel er omsorg og pleje, rehabilitering, herunder støtte til borgernes egenomsorg, forebyggelse og sundhedsfremme, deltagelse i behandling samt tidlig opsporing af sygdomme.
Listen er ikke udtømmende.